Tuesday, July 2, 2013

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ




ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στις “Αγιορειτικές μνήμες”, από την “Πεμπτουσία”, κείμενο του κ. Μιχάλη Δουδούση, που αναφέρεται στο φετινό μνημόσυνο του αείμνηστου Μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού: 

“Στο τέλος κατευθυνθήκαμε στον τάφο του Γέροντα. Ο βασιλικός ευωδίαζε πίσω από το Σταυρό. Μας δόθηκε η δυνατότητα να γονατίσουμε όλοι με τους πατέρες στη δέηση που έγινε. Μικροί και μεγάλοι από την κίνηση αυτή γευτήκαμε τις ευχές του Γέροντα όπου η παρουσία του είναι αισθητή, όσο ποτέ άλλοτε.

Ακολούθησε κέρασμα στο συνοδικό με πνευματικό και εμπειρικό λόγο από τους λειτουργούς. Με τις ευχές του Ηγουμένου Εφραίμ και το παράδειγμά του, ο Γέροντας Ιωσήφ ζει στις καρδιές μας.
Την ευχή του να έχουμε.”

Γίνεται σαφές από το δημοσίευμα ότι η Θεομπαιξία του γονατίσματος μπροστά στον τάφο του μακαριστού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού - λες και είναι Αγιος της Εκκλησίας - πραγματοποιήθηκε και φέτος. 

Απλά δεν τράβηξαν - όπως πέρυσι- φωτογραφία της στιγμής. 

Ετσι, επειδή το Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” δεν έκανε αναφορά στο γονατισμό, σχημάτισα τη λανθασμένη πεποίθηση ότι φέτος δεν έγινε το ατόπημα. 

Δυστυχώς.! 

Αποδεικνύεται ότι η Κυπριακή παροιμία έχει πλήρη εφαρμογή. “Ο νούρος του σσίλλου εν ισιώνει με τίποτε” (δηλαδή η ουρά του σκύλλου δεν γίνεται ίσα με τίποτα!).

Πάλιν καλά που μιλούν για την ευωδία του βασιλικού που φύτευσαν στον τάφο και όχι για την ευωδία του Γέροντος Ιωσήφ, όπως κάνει η Θεομπαίκτρα της Αστορίας για τον Γέροντα Εφραίμ.

Ποιος φταίει γι’ αυτές τις ασχημίες;

Δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου με τίποτα.

Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευθύνεται προσωπικά ασχέτως της παράλληλης τεράστιας ευθύνης των Ιεραρχών της Βασιλεύουσας.

Οσο για την ευχή του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαδινού, κ. Δουδούση, δεν πειράζει. 

Θα τα καταφέρουμε και χωρίς την ευχή ενός πλανεμένου μοναχού που - συν τοις άλλοις -  δίδασκε κακοδοξίες αμετανόητα (και για την αποφυγή της τεκνογονίας και για τις εκτρώσεις) μέχρι το τέλος της ζωής του. 

Δόξα σοι ο Θεός.! Εχουμε πολλούς Αγίους στην Εκκλησία για να ζητούμε τις ευχές τους. Μετάνοια μόνον να έχουμε.

4 comments:

  1. Ο Γλυφάδος τι δουλειά είχε εκεί; Μήπως προωθεί στη Σύνοδο την αγιοκατάταξη του Γέροντος; Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μαζεύει ψήφους για την επισκοποίησή του στη Φωκίδα; Έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού τον πιστό λαό να σκανδαλίζεται από τους οπαδούς του συγκρητιστικού οικουμενισμού και τρέχουμε στους βασιλικούς που ευωδιάζουν. Πάντως την αναφορά σας για τις ευθύνες του Πατριάρχη δεν τις σχολιάζω. Ο ήλιος της Ίμβρου είναι γλυκός το καλοκαίρι...

    ΥΓ.: Η θεομπαίκτρια της Αστόριας που αναφέρετε συνεχώς, κάνει μαθήματα Βυζαντινής Μουσίκης; Είναι κρίνα να μείνει ανεφάρμοστη και ανεκμετάλλευτη η εισήγηση του Λεμεσού...

    ReplyDelete
  2. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΑΣΤΕΙΥΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΟΣ....

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟ; ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ!

    Η ΘΕΟΜΠΑΣΚΤΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ. ΔΥΟ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΟΥΦΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

    ReplyDelete
  3. Λέω ό,τι λέω για τον Μουλατσιώτη γιατί τελευταία η χάρις του έφτασε μέχρι το ακριτικό Διδυμότειχο, όπου και υπηρετώ ως ΔΕΑ. Παράλληλα, οργανωσιακές πηγές, τον θέλουν να έχει ξεκινήσει ήδη αγώνα για να διαδεχτεί τον γέροντα Μητροπολίτη του. Άλλο που δεν τον θέλει κανείς... Ίσως προστρέξει στις πρεσβείες του Γέροντα...

    ReplyDelete
  4. Α ΜΑΛΙΣΤΑ!

    Ο ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΘΑ ΜΕΣΙΤΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ!!!

    ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!

    ReplyDelete