Monday, July 22, 2013

ΨΙΛΟΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ Ο κ. ΣΑΒΒΑΤΟΣ



Η ΜΗ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ο πιο εμφανής τρόπος για να διαπιστώσεις την ευσέβεια ενός κληρικού είναι να παρατηρήσεις τον τρόπο που συμπεριφέρεται στο Ιερό Βήμα την ώρα της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών.

Ουδόλως φυσικά μας εκπλήσσει η φωτογραφία της ανάρτησης.

Ας είμαστε σοβαροί! 

Ποιος θα περίμενε κάτι καλύτερο από τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτο εκτός από το να ψιλοκουβεντιάζει, λες και βρίσκεται σε καφενείο, στο Ιερό Βήμα την ώρα της Θείας Λειτουργίας;

Αλλοι πάλιν ανευλαβείς κληρικοί συμπεριφέρονται χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του χώρου.

Περνούν πίσω απο τη Αγία Τράπεζα χωρίς να κάνουν τον σταυρό τους ή θεωρούν την ώρα του Ορθρου ή ακόμη και της Θείας Λειτουργίας την κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσουν την Αγία Τράπεζα και να δείξουν τη νοικοκυρωσύνη τους.!!!

Οι πλείστοι κληρικοί, που έχω υπόψη μου, δείχνουν την δέουσα ευλάβεια στο Ιερό Βήμα και με την όλη στάση τους εμπνέουν τα παιδιά που υπηρετούν στον Αγιο Βήμα και τον νεωκόρο να νιώσουν το ίδιο δέος.

Ας μην μας αποκαρδιώνουν συμπεριφορές όπως του Σεβ. Μεσσηνίας. 

Θα επισημαίνουμε φυσικά - καθηκόντως χωρίς προσωποληψία - την ασέβεια που εκδηλώνεται δημόσια, αλλά δεν θα στεκόμαστε ποτέ στις πτώσεις και στην ασέβεια.

Το μάτι της ψυχής μας σταθερά προσηλωμένο στον Κύριο, στα δεκάδες εκατομμύρια των γνωστών Αγίων Του, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των ευλαβών κληρικών, οι οποίοι τελούν τη Θεία Λειτουργία με φόβο και τρόμο Κυρίου.

No comments:

Post a Comment