Saturday, July 13, 2013

Ο ΟΗΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ



Ο ΟΗΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος στη Romfea.gr:

“Λίστα σχετικά με τα εγκλήματα παιδεραστίας που διαπράχθηκαν από κληρικούς, ζήτησε από το Βατικανό η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ ζήτησε επίσης από την Αγία Έδρα να διευκρινίσει σε ποιες περιπτώσεις, οι εκκλησιαστικές αρχές απέκρυψαν τις ενέργειες των παιδεραστών.

Επιπλέον ζήτησαν πληροφορίες για μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των παιδιών από τους ιερείς που κατηγορούνται για κακοποίηση, καθώς και για τις αποζημιώσεις των θυμάτων από κληρικούς που έχει αποδειχθεί η ενοχή τους.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια περιστατικά παιδεραστίας, έχουν σημειωθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιρλανδία από τα 100 περιστατικά πολλοί κληρικοί έχουν ομολογήσει την ενοχή τους.”

Πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη. Το Βατικανό από μόνον του δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό για να θεραπεύσει το απόστημα της παιδοφιλίας των φραγκοπαπάδων του. 

Η μόνη ελπίδα είναι να εξαναγκαστεί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση από τα ΜΜΕ και διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ας ελπίσουμε μόνον ο ΟΗΕ - και όποιος άλλος θέλει να δει το επαίσχυντο αυτό σκάνδαλο να τερματίζεται - ότι θα επιμείνει στις πιέσεις του προς το Βατικανό μέχρι τέλους και ότι δεν θα επιτρέψει στον θεατρίνο Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκο να συνεχίσει να εμπαίζει τους πάντες.

2 comments:

  1. ΟΗΕ και Vatican City συνεργάζονται μαζί εναντίον των παιδόφιλων φραγκοπαπάδων. Ξέρω ένα καλύτερο με τον Τοτό αν θέλετε να σας πω...

    ReplyDelete