Wednesday, July 10, 2013

ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ





ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr διάβαζουμε άρθρο του κ. Ιωάννη Λότσιου:

“Δημόσια συγνώμη για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, πρότεινε ο Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας κ. Τζάστιν Ουέλμπι και ο Αρχιεπίσκοπος Υόρκης κ. Ιωάννης.

''Η εκκλησία της Αγγλίας θα κληθεί σήμερα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, για τα παιδιά εκείνα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από κληρικούς'', ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση της Γενικής Συνόδου που συνεδριάζει τις ημέρες αυτές, η δημόσια συγγνώμη θα αποφασιστεί να γίνει εγγράφως.

Το κείμενο θα καλεί την Αγγλικανική Εκκλησία να αναγνωρίσει την αποτυχία της, στα διοικητικά όργανα και τους κληρικούς που είχε για την προστασία των παιδιών.

Τέλος δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρξουν νομικές συνέπειες σε κληρικούς, διότι δεν αρκεί μια συγγνώμη μόνο.”

Στα ίχνη της υποκριτικής συγγνώμης του Βατικανού προς τα παιδιά - θύματα των παιδεραστών φραγκοπαπάδων βαδίζει και ο Αγγλικανισμός.

Οσοι Αγγλικανοί κληρικοί ενέχονται στην κακοποίηση παιδιών πρέπει αμέσως να αποβληθούν από τις τάξεις του Αγγλικανικού κλήρου και να επιδικαστούν αποζημιώσεις στα κακοποιηθέντα παιδιά.

Καμία απολύτως ανάγκη δεν έχουμε από υποκριτκές απολογίες για να αποφευχθούν περαιτέρω οικονομικές συνέπειες ή για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το έγκλημα.

Τα ίδια ασφαλώς ισχύουν για όσους Ορθόδοξους κληρικούς ενέχονται σε τέτοιο ανοσιούργημα.

Οχι κουκούλωμα των υποθέσεων. Οχι μετάθεση σε μακρυνά μέρη που δεν γνωρίζουν τους ένοχους και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Οχι ψευδαισθήσεις ότι δεν θα το ξανακάνουν.

Ασφαλώς και θα το ξανακάνουν αν τους κουκουλώνουν και δεν τους τιμωρούν.

Ολες οι σαρκικές αμαρτίες είναι βαρύτατα εγκλήματα έναντι του Θεού, αλλά η παιδεραστία είναι πολύ πέραν από σαρκική αμαρτία. 

Είναι βιασμός της ψυχής και του σώματος μιας αθώας ύπαρξης. 

Αλίμονον αν υπάρχει στον εκκλησιαστικό χώρο οτιδήποτε άλλο εκτός από μηδενική ανοχή προς το φοβερό αυτό έγκλημα κατά αθώων παιδιών.

No comments:

Post a Comment