Wednesday, July 17, 2013

Η ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΑΝΑΡΙΟΥ - ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ



Η ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΑΝΑΡΙΟΥ - ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Γράφει ο έγκυρος αναλυτής κ. Γ. Παπαθανασόπουλος στο άρθρο του “Όργανο της Γερμανίας το Συμβούλιο Ευρωπαικών Εκκλησιών” σε σχέση με τις εθνοφυλετικές συγκρούσεις στην Ορθοδοξία: 

“Εν όψει της 14ης Γενικής Συνέλευσης του ευρωπαικού Συμβουλίου Εκκλησιών (ΣΕΕ) στις 18 Ιουνίου 2013 ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΕΕ, Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μαζί με τον Βέλγο ΓΓ, μετέβησαν στη Μόσχα (!!!), συνάντησαν τον επί των εξωτερικών υποθέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα και του ζήτησαν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να επανέλθει στο ΣΕΕ. 

Είναι γνωστό πως η Γερμανία και οι προτεσταντικές ομολογίες θέλουν με κάθε τρόπο εντός του ΣΕΕ το Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο έχει αποχωρήσει, γιατί, δεν έγινε δεκτή ως μέλος του εν λόγω Οργανισμού η υπ' αυτό Εσθονική Εκκλησία, κατ' απαίτηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας ξερά και χωρίς άλλη συζήτηση έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει δεκτή η απαίτησή του. Μετά την προ ετών σκληρή αντιπαράθεση των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας για την ολιγάνθρωπη Εσθονική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υποχρεώθηκε από τους προτεστάντες να μεταβεί στη Μόσχα και να παρακαλέσει τον εκπρόσωπο του εκεί Πατριαρχείου να επανέλθει η Εκκλησία του στο ΣΕΕ. 

Με τις νέες συνθήκες δεν αποκλείεται μάλιστα, η πλειονοψηφία των προτεσταντών να αποδεχθεί την αίτηση των Ρώσων της Εσθονικής Εκκλησίας, κάτι που θα αποτελέσει κόλαφο στο γόητρο του Φαναρίου.”

Οσα αποκαλυπτικά αναφέρει ο κ. Γ. Παπαθανασόπουλος βάζουν σε μαύρες σκέψεις κάθε ορθόδοξο πιστό.
          
Η μεν Εκκλησία της Ρωσίας έφυγε από το Συμβούλιο Ευρωπαικών Εκκλησιών, όχι για λόγους πίστεως - όπως θα έπρεπε να είχε πράξει -, αλλά επειδή η ανακηρυχθείσα Αυτόνομη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Εκκλησία της Εσθονίας έγινε δεκτή στο Συμβούλιο Ευρωπαικών Εκκλησιών.

Πολύ λυπηρό φαινόμενο. 

Εμείς αναμένουμε σταθερά και αταλάντευτα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ρωσίας να αποχωρήσουν και από το ΠΣΕ και από το ΣΕΕ.

Τι ευλογία Θεού θα ήταν αν μαθαίναμε ότι ο Παναγιότατος και ο Μακαριότατος Μόσχας σε συνάντηση κορυφής αποφάσιζαν την από κοινού αποχώρηση από τους δύο Προτεσταντοκρατούμενους αυτούς οργανισμούς αντί να ερίζουν για την δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Εσθονίας!

Και πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η χαρά μας αν ακούαμε ότι παράλληλα καλούσαν όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, που είναι μέλη των ίδιων Προτεσταντοκρατούμενων αυτών οργανισμών, να πράξουν το ίδιο!

No comments:

Post a Comment