Wednesday, July 31, 2013

ΚΟΙΜΗΣΗ ΕΝΑΡΕΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ



ΚΟΙΜΗΣΗ ΕΝΑΡΕΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Ο φίλος κ. Χριστόδουλος Βασιλειάδης, διακεκριμένος μουσικός και Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μου έστειλε την πιο κάτω ηλεκτρονική επιστολή: 

“Σήμερα το πρωί κοιμήθηκε ο π. Χριστόδουλος, ο χωριανός μας και συγγενής μας από την Κυπερούντα. Ο π. Χριστόδουλος ιερουργούσε παλαιότερα στους Αγίους Ομολογητές και τα τελευταία χρόνια είχε πρόβλημα με την καρδία του. Ο Άγιος Λεμεσού πριν λίγο καιρό τον έκειρε μοναχό, και υπαγόταν ως ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Η οικογένειά του θα δέχεται συλλυπητήρια μεθαύριο Παρασκευή από τις έντεκα και τριάντα μέχρι τις μία στην Εκκλησία των Αγίων Ομολογητών στην Λευκωσία. Στις μία θα γίνει η εξόδιος ακολουθία πάλιν στους Αγίους Ομολογητές. Κατόπιν θα τον πάρουν στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, όπου θα γίνει πάλιν ακολουθία και θα τον θάψουν εκεί.

Ο π. Χριστόδουλος ήταν πολύ ευλαβής και σεμνός ιερέας, αγία μορφή. 

Ο π. Χριστόδουλος ήταν πολύ ευλαβής και σεμνός ιερέας, αγία μορφή. Η  κόρη του, Χρυσοστόμη είναι μοναχή στον Άγιο Ηρακλείδιο, ο γιός του, π. Μάξιμος, ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ο γιός του, π. Μαρίνος, έγγαμος ιερέας στην εκκλησία Παναγίας Παλλουριώτισσας και η κόρη του Σούλα είναι παντρεμένη με ιερέα, τον π. Κυριάκο."

Οντως! Ο κ. Χρ. Βασιλειάδης έχει απόλυτα δίκαιο.  

Ο αείμνηστος π. Χριστόδουλος ήταν μια αγία μορφή γι’ αυτό και ο Χριστός τον αξίωσε να αποκτήσει τρία παιδιά αφιερωμένα στο θυσιαστήριο ή και στο μοναχισμό.

Από τα παιδιά του π. Χριστόδουλου - που αναφέρει ο κ. Βασιλειάδης - γνώρισα μόνον τον νυν Ιερομόναχο Μάξιμο Βατοπαιδινό. 

Τον θυμάμαι σαν κατηχητόπουλο ένα πραγματικό άγγελο του Χριστού.

Ανεξίκακος και ταπεινός, σεμνός και ευγενής, ο μεταστάς κληρικός Χριστόδουλος, ζούσε για τον Κύριο.

Δεν κλαίω τον π. Χριστόδουλο. 

Τον μακαρίζω επειδή βρίσκεται εν χώρα ζώντων. 

Ενας-ένας φεύγουν οι καλοί άνθρωποι. 

Οι ψυχές που αγάπησαν τον Χριστό αληθινά.

Οι αείμνηστες Αγγελική Κωνσταντίνου, Πολυξένη Χριστοφορίδου, Ανδρούλα Παρή και Θέκλα Παντελή, ο π. Ευέλθων Χαραλάμπους, ο γυιος του Χριστοφόρος, ο Παναγιώτης Κουτσού και τώρα ο π. Χριστόδουλος.

Την ευχή τους να έχουμε.

No comments:

Post a Comment