Sunday, July 21, 2013

Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ



Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ από το ιστολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών:

“Συνεχώς αυξάνεται το προσκύνημα στον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου στην Μόσχα.

Το πλήθος των πιστών που συρρέουν στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας, για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου συνεχώς αυξάνεται. 

Τελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος οι ιερές ακολουθίες της Παρακλήσεως και των Χαιρετισμών προς τον Απόστολο Ανδρέα.

Προς διευκόλυνση των πιστών συνεργάζονται η Ρωσική Εκκλησία, το Ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας», άνθρωποι του οποίου συνοδεύουν συνεχώς τους εξ Ελλάδος Κληρικούς, οι τοπικές αρχές της Μόσχας και κυρίως η Ρωσική Αστυνομία, που δίνει το παρόν επί εικοσιτετραώρου βάσεως. 

Οι πιστοί καταφθάνουν από διάφορα μέρη της Ρωσίας στον Ναό του Σωτήρος με τον σιδηρόδρομο, λεωφορεία και άλλα μέσα.”

Και όμως! 

Zει Κύριoς Παντοκράτωρ!

Με όλα μας τα καμώματα, με όλες μας τις ασέβειες, με όλες μας τις Θεομπαιξίες, με όλες μας τις μικρότητες, η προσκύνηση του σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα, που συνοδεύει στη Μόσχα ο Σεβ. Πατρών κ. Χρυσόστομος αυτές τις μέρες, δείχνει πόσο αληθινό είναι το θαύμα της πίστεως στους πονηρούς καιρούς που ζούμε. 

Παρόλον ότι οι άνθρωποι πρέπει να αναμένουν για ώρες υπό βροχή για να έρθει η σειρά τους να προσκυνήσουν το σταυρό του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, ο αδελφός ομόδοξος ευσεβής Ρωσικός λαός συνεχίζει την προσκύνηση με αμείωτο ενθουσιασμό και ευλάβεια.

Μας εμπνέει αληθινά η ευσέβεια των Ρώσων ομόδοξων αδελφών μας.

Τεράστιες οι ευθύνες του Πατριαρχείου Ρωσίας να καθοδηγεί τον ευσεβή λαό του Θεού που ποιμαίνει εις νομάς σωτηρίους.

Η Εκκλησία της Ρωσίας - σε αντίθεση με τις πλείστες Ορθόδοξες Εκκλησίες - δεν είναι - αυτή τη χρονική στιγμή - εμπερίστατη.

Δόξα σοι ο Θεός.!

Ο καιρός των διωγμών παρήλθε.!

Το κράτος δεν είναι πια εχθρός της Εκκλησίας της Ρωσίας, αλλά αρωγός στο έργο Της.

Οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι αναμένουμε το Πατριαρχείο Ρωσίας να υψώσει ορθόδοξη φωνή για όλα τα θέματα.

Με μεγάλη ικανοποίηση οι πιστοί ακούουν την ευκρινή φωνή των ηγετών της Εκκλησίας της Ρωσίας για τα θέματα του οικογενειακού δικαίου και των παραδοσιακών αξιών.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε επίσης ότι οι οικουμενιστικοί σχεδιασμοί του Φαναρίου δεν μπορούν να ευοδωθούν, όχι μόνον εξαιτίας της άτεγκτης στάσης του Βατικανού, που εμμένει ανυποχώρητα να προωθήσει την ένωση Ορθοδοξίας και Παπισμού σύμφωνα με τις διατάξεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου, αλλά και επειδή η Εκκλησία της Ρωσίας αρνείται να υποστηρίξει την οικουμενιστική πορεία του Φαναρίου.


Πολύ χαρήκαμε επίσης επειδή η Εκκλησία της Ρωσίας πέτυχε να ακυρώσει την πρόθεση των Σέρβων Ιεραρχών - ή τουλάχιστον ορισμένων από αυτούς -, οι οποίοι ήθελαν να προσκαλέσουν τον Πάπα να παραστεί στους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο των 1700 χρόνων από το Διάταγμα της ανεξιθρησκείας στη Νύσσα. Ελπίζουμε ότι η άνομη αυτή σκέψη έχει ναυαγήσει οριστικά.

Τώρα αναμένουμε γενναίες αποφάσεις από το Πατριαρχείο Ρωσίας - που διαθέτει τεράστια δύναμη και τη ζωντανή ευσέβεια τόσων εκατομμυρίων πιστών - για το θέμα του Οικουμενισμού.

Πρέπει να πρωτοστατήσει στην έξοδο των Ορθόδοξων Εκκλησιών που παραμένουν ακόμη ισότιμα μέλη του ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο “Εκκλησιών”). 

Να οριστικοποιήσει την αποχώρηση από το ΣΕΕ (Συμβούλιο Ευρωπαικών “Εκκλησιών”), όχι για την έριδα της δικαιοδοσίας της Εσθονίας, αλλά για λόγους ακριβείας της ορθοδόξου πίστεως. 

Να καταστήσει σαφές στο Βατικανό ότι αναμένει μεν να τερματίσει την υποστήριξη που παρέχει στην Ουνία στη Ρωσία, αλλά ο αιρεσιάρχης του Βατικανού δεν πρέπει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να προσκληθεί να μαγαρίσει τα χώματα της Αγίας Ρωσίας.

Αν η Εκκλησία της Ρωσίας πάρει τις κατά Θεόν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν την Ορθοδοξία μακριά από τον συγκρητισμό και τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς, τότε θα γίνει φάρος Ορθοδοξίας, όχι μόνον για τους πιστούς της Εκκλησίας της Ρωσίας, αλλά για όλους τους ορθόδοξους πιστούς ασχέτως εθνικής καταγωγής.

Δεν έχουν κανένα νόημα οι διάλογοι με τον τρόπο που διεξάγονται σήμερα.

Αντί να γίνουν ευκαιρία ευαγγελισμού του κόσμου και πρόσκληση να ενταχθούν με το άγιο Βάπτισμα οι αιρετικοί και οι αλλόθρησκοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν καταστεί ρεσιτάλ δημοσίων σχέσεων, πλατφόρμα μόνιμης παράβασης των Ιερών Κανόνων και όργανο διατύπωσης αιρετικών δοξασιών σε προδοτικά για την Ορθοδοξία κείμενα που υπογράφονται και μη κατά Θεόν συμφωνίες που συνομολογούνται.

Η Εκκλησία της Ρωσίας πρέπει να πρωτοστατήσει για να τερματιστούν οι οικουμενιστικές αθλιότητες.

No comments:

Post a Comment