Friday, July 5, 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο του “Αμέθυστου”:

“Ο Ορθόδοξος κληρικαλισμός, ας το καταλάβουμε, διδάσκει πώς ο Κύριος έφυγε στους Ουρανούς με την ανάληψη Του και μας άφησε μόνον τον Παράκλητο. 
Η ενσάρκωση του Κυρίου, μεταμόρφωσε σωματικά, στο μυαλό μας, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Σαν να σκεπτόμαστε πώς καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του Χριστού ανάμεσά μας, η Τριάδα είχε μειωθεί, της έλειπε ο Υιός.

Επικίνδυνες φαντασιώσεις που κατασπαράσσουν την Εκκλησία ή την καταβροχθίζουν όπως ο σύγχρονος Οικουμενισμός στην Θεολογία του Ζηζιούλα.

Ο σύγχρονος κληρικαλισμός, όπως του Πειραιώς και του Ζήση, επιμένει πώς η αίρεση που διαλύει την Εκκλησία είναι ο Μασωνισμός. Διότι ο Μασωνισμός προσεταιρίζεται τον κλήρο. Και η Εκκλησία είναι ταυτισμένη με τον κλήρο. Δέν κατανοεί πώς και ο Μασωνισμός αναπτύχθηκε από την αίρεση του Αγίου Πνεύματος.”

Ερωτούμε τους π. Ζήση, π. Μεταλληνό, Σεβ. Πειραιώς, Σεβ. Κηφισίας, π. Β. Βολουδάκη και τους υπεύθυνους του "Ορθοδόξου Τύπου": 

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο σατανικός και σοβαρά παρανοικός Αρχιμναδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης χρειάζεται επειγόντως βοήθεια;

Δεν συνειδητοποιείτε ότι μόνον ψυχίατρος μπορεί να αξιολογήσει την προβληματική του κειμένου;
Δεν κατανοείτε το βάρος της ευθύνης σας έναντι του Θεού επειδή τον αφήνετε αβοήθητο;

No comments:

Post a Comment