Wednesday, July 3, 2013

ΜΑΕΣΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ




ΜΑΕΣΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Ανέλπιστη, αλλά θαυμάσια, κίνηση εκ μέρους του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό.

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Απέδειξε πως η "ελληνικότητα" και η αγάπη για την πατρίδα δεν κρίνεται από τους τύπους, αλλά από την ουσία. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο αδελφός του, μετά την μεγάλη επιτυχία να επιλεγεί στην υψηλότερη θέση που έχει φτάσει ποτέ Έλληνας στη διαδικασία των draft στο καλύτερο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης στον κόσμο, κυμάτισαν τη γαλανόλευκη και καμάρωσαν που είναι Έλληνες.

Και στη συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους χάρισε την εικόνα του Άξιον Εστί. Κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό σε μία εποχή που σχεδόν όλα τείνουν να χάσουν το νόημά τους.

Μία χειρονομία που προβάλλει την κοινή πορεία της Ελλάδας με την Ορθοδοξία...”

Εξαίρετη η κίνηση του πρωθυπουργού.

Απαντά στους ρατσιστές, απαντά στους μικρόψυχους, απαντά στους “εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε”, απαντά στους μετανάστες που ήρθαν για να γίνουν Ελληνες, αλλά απαντά και στους κατόπιν σχεδίου λαθρομετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα για να ανατρέψουν το σύνταγμα, να αλλοτριώσουν τον πολιτισμό μας και να πατήσουν την πίστη μας.

Ο νεαρός αθλητής που διακρίθηκε στην καλαθόσφαιρα αισθάνεται Ελληνας και με περηφάνεια διαλαλεί την Ελληνική του συνείδηση. 

Πολλά από τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών την μόνη πατρίδα που γνώρισαν είναι η Ελλάδα και η μητρική τους γλώσσα είναι η Ελληνική έστω και αν η μάνα που τους γέννησε μιλά άλλη γλώσσα. 

Οσοι μικρόψυχοι ρατσιστές στέκουν στο χρώμα του δέρματος των παιδιών προσβάλλουν πάνω από όλα την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας, αλλά και την Ελληνική μας Παράδοση ότι όλοι όσοι μετέχουν στην "ημετέρα παιδεία" είναι Έλληνες.

Θαυμάσια η χειρονομία του κ. πρωθυπουργού να δεχτεί τον νεαρό αθλητή με τους γονείς του, να τους συγχαρεί και να φωτογραφηθεί μαζί τους - με φόντο μάλιστα τον συμβολικό πίνακα του πρωθυπουργικού γραφείου - για να στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Aκόμη πιο πολύσημαντα συμβολική είναι η χειρονομία του κ. Σαμαρά να δώσει στα παιδιά ως δώρο την εικόνα του "Αξιον Εστίν". Δείχνει έτσι ότι αντιλαμβάνεται ότι η Ορθοδοξία είναι η συνεκτική δύναμη που κράτησε όρθιο το έθνος μας στο διάβα των αιώνων.

Συγχαίρουμε - με όλη μας την καρδιά - τον νεαρό καλαθοσφαιριστή για την επιτυχία και την αγάπη τους προς την κοινή Ελληνική πατρίδα μας και ευχόμαστε ο κ. πρωθυπουργός να έχει πάντοτε κατά νουν το μήνυμα που έστειλε σήμερα σε όλους μας.  

2 comments:

  1. Ε, δεν πρόκειται να συγχαρώ κάποιον ο οποίος θέλει να καταλύσει την αργία της Κυριακής και σχεδιάζει μαζί με τους εκκλησιαστικούς ταγούς πώς θα μετατρέψουν την Εκκλησία σε Υπουργείο Πρόνοιας...

    ReplyDelete
  2. Τον συγχαίρουμε για ότι καλό κάνει και τον παρακαλούμε να ενεργεί πάντοτε με τα ίδια κριτήρια

    ReplyDelete