Monday, October 11, 2010

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;




ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Πώς τα καταφέρνει ο κ. Ανδριόπουλος ιδιοκτήτης του ιστολογίου “Ιδιωτική οδός” να βγάζει αυτογκόλ είναι άλλο πράγμα!

Τις προάλλες θυμήθηκε να κατακεραυνώσει αυτούς που τους αρέσει η επίδειξη, οι φιέστες και η προβολή για τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες της ζωής τους. Χειροτονήθηκε ο τάδε, έκανε κουρά ο β΄, έγινε αρχιερατικό συλλείτουργο με τόσους αρχιερείς κοκ.

Θα μου πείτε: Μα καλά! Δίκαιο ο άνθρωπος δεν έχει; Αν έχει λέγει! Πού ξανακούστηκε να διαφημίζει κάποιος την αγιότητά του ή να δημοσιοποιεί και την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια της ζωής του ως κοσμοιστορικό γεγονός! Με την εξής διαφορά: Το ιστολόγιο του κ. Ανδριόπουλου είναι το άκρον άωτον της πρακτικής αυτής. Για μήνες ολάκερους είχε πλήθος φωτογραφιών από την δυσώνυμη φιέστα για τις επετείους του Ζακύνθου ενώ μέχρι σήμερα για μήνες ολόκληρους έχει πλήθος φωτογραφιών για το συλλείτουργο του Αγίου Περγάμου! Και μετά από αυτά γράφει καυστικό σχόλιο γι’ αυτούς που προβάλλουν τις φιέστες!!!

Αυτή τη φορά ο κ. Ανδριόπουλος έκανε άλλη γκάφα. Εγραψε άρθρο για να εγκωμιάσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει και τα ακόλουθα:
“Διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι ιεράρχες γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφερε στην πρόσφατη Ιεραρχία το θέμα της συγχώνευσης ή κατάργησης κάποιων ειδικών Επιτροπών, που είχαν συσταθεί από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Θεώρησαν ότι αποδομείται σιγά – σιγά το έργο του μακαριστού.

Μα καλά, δεν έχουν ακούσει αυτοί οι αρχιερείς το ρητό: “Αν θες να θάψεις ένα θέμα, να το παραπέμψεις σε μια επιτροπή”; Αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό, κυρίως του δημοσίου. Οι επιτροπές κατά κανόνα δεν λειτουργούν ή στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργούν.

Αρκούν οι μόνιμες Συνοδικές Επιτροπές. Αρκεί να παράγουν όντως έργο. Κι αυτές πολλές είναι. Άρα, η πληθώρα των επιτροπών επί Χριστοδούλου έπρεπε να έχει καταργηθεί προ πολλού. Άργησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να το πράξει.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να μας δώσει ένα κατάλογο των δεκάδων επιτροπών που συνεστήθησαν επί του μακαριστού; Νομίζω ότι ούτε η ίδια η Σύνοδος δεν μπόρεσε να τον καταρτίσει όσο ζούσε”.

Μα καλά!, θα με ρωτήσετε και πάλιν. Καλά δεν τα λέγει ο χριστιανός; Δίκαιο δεν έχει για τα τερτίπια και τις μαλαγανιές του Χριστόδουλου; Υπέροχα τα λέγει, απαντώ!

Με την εξής διαφορά. Ο καλός μας κ. Ανδριόπουλος έγραψε το κείμενο για να εγκωμιάσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!!! Προθυμοποιήθηκε μάλιστα να του δώσει πιστοποιητικό ως “του Αρχιεπισκόπου που χρειαζόμαστε”. Και για να το αποδείξει θεώρησε καλό να κακίσει τον μακαριστό Χριστόδουλο για την τακτική σύστασης επιτροπών για να θάβει αντί να λύνει τα προβλήματα. Και δεν σκέφτηκε ο ευλογημένος ότι αν δεν τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο η παραπομπή των ουσιαστικών προβλημάτων σε επιτροπές για να θαφτούν δεν είναι δυνατόν να τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η υιοθέτηση της ίδιας πρακτικής!

Βάσει ποιας λογικής ή συνέπειας η παραπομπή όλων των θεμάτων που έπρεπε να συζητηθούν στην πρόσφατη Σύνοδο της Ιεραρχίας σε επιτροπές και υποεπιτροπές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν είναι αξιοκατάκριτη;

Ακόμη κι αν υπήρχε κάποιος που δεν είχε αντιληφθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέρχεται τις ίδιες μαλαγανιές που παρήγαγε ο μακαριστός Χριστόδουλος με όσα γράφει ο κ. Ανδριόπουλος αποκλείεται να μην το πάρει χαμπάρι!

Γι’ αυτό λέγω: Με τέτοιους φίλους τους εχθρούς τι τους χρειάζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;!

Από αυτογκόλ, λοιπόν, ο κ. Ανδριόπουλος τα πάει περίφημα. Μια άλλη φορά ίσως μιλήσουμε γι’ αυτά που έγραψε πιο παλιά για την ανωνυμία και για την αναγνώριση της αγιότητας του Κυρίλλου Λουκάρεως! Εκεί να δείτε θεολογικά μαργαριτάρια και συνέπεια!

Γι’ αυτό εντελώς φιλικά εισηγούμαι στον Πατρινό θεολόγο εφεξής, αντί να αναλύει θεολογικά θέματα και να γίνεται συνήγορος του Οικουμενισμού και να βάζει έτσι σε κίνδυνο την ψυχή του, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο και επωφελές αν αξιοποιούσε τα τάλαντα που του έδωσε ο Χριστός για τη δόξα Του. Και το αναφέρω αυτό επειδή άκουσα από αξιόπιστους μάρτυρες ότι ξέρει καλά μουσικά και ότι είναι εξαίρετος ψάλτης και πολύ καλός τενόρος!

No comments:

Post a Comment