Monday, October 18, 2010

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ;


Αξιοπρόσεκτες θέσεις για την όψιμη αντιοικουμενιστική στάση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού


ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ;

===========


Εάν ο Αυστραλίας είναι πολέμιος της ενώσεως με τους Παπικούς, τότε για πρωτοστάτησε ως Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής από πλευράς Ορθοδόξων στην επαίσχυντη Συμφωνία του Balamand του Λιβάνου, όπου αναγνώρισε τους Παπικούς ως «αδελφή Εκκλησία» και μάλιστα με προβάδισμα έναντι της Ορθοδοξίας;


Ο όψιμος αντιοικουμενισμός του είναι απλώς αντίπραξη και αντιπολίτευση που ασκεί στο Βαρθολομαίο, γιατί από καιρό έχουν διαρραγεί οι σχέσεις τους και έχει αρκετά χρόνια να πατήσει πόδι στο Φανάρι. Το κακό άρχισε από τον καιρό, που αρνήθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να τον κάνει Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.


Είναι και προσωπική εκδήλωση δυσαρεσκείας έναντι του Πάπα Βενεδίκτου, διότι κατά την προ τριετίας επίσκεψη του Ποντίφηκος στην Αυστραλία απαξίωσε παντελώς να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Αυστραλία κ. Στυλιανό. Τον περιφρόνησε ο Πάπας, γιατί ως καθηγητής στη Γερμανία τον είχε φοιτητούδι, και ήξερε τι άνθρωπος ήταν. Από το σοκ αυτής της ταπείνωσης ο Στυλιανός ακόμη δεν έχει συνέλθει.


Προς επίρρωση των λόγων μου να δηλώσω ότι, όταν εξελέγη ο καρδινάλιος Ιωσήφ Ράτσιγκερ Πάπας Ρώμης, ο Στυλιανός του έπλεκε εγκώμια και τον ανέβαζε ως τα άστρα του ουρανού και παραπάνω από τα άστρα του ουρανού. Τώρα βεβαίως τον κακολογεί και μας υποκρίνεται τον αντιπαπικό.


Κατά τα άλλα οι μικτοί γάμοι, οι συμπροσευχές και οι συναγελασμοί μεταξύ Ορθοδόξων και των πάσης φύσεως αιρετικών εδώ στην Αυστραλία καλά κρατούν.


ΠΗΓΗ:


Μας εστάλη με ηλεκτρονικό μήνυμα

No comments:

Post a Comment