Wednesday, October 13, 2010

ΑΠΕΔΟΘΗ ΠΑΛΛΕΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!













ΑΠΕΔΟΘΗ ΠΑΛΛΕΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Είναι δυο μέρες τώρα που η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέδωσε το ανακοινωθέν αναφορικά με την...ανυπαρξία εκκλησιολογικής παρεκτροπής εκ μέρους του Μητροπολίτη Μεσσηνίας!!!

Πολλοί καλοί αδελφοί έγραψαν εύστοχα σχόλια σε διάφορα ιστολόγια για το θέμα.

Απέφυγα να γράψω δικό μου σχόλιο ή να αναδημοσιεύσω σχόλια άλλων επειδή ανέμενα ότι από ώρα σε ώρα κάποιος θα ήταν σε θέση να μας πληροφορήσει τι ακριβώς συνέβηκε στη συνεδρία της Συνόδου που μας παρέδωσε...πάλλευκο δογματικά τον καθαιρετέο Μητροπολίτη Χρυσόστομο Σαββάτο.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί κανείς - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - δεν κατόρθωσε να μάθει τι συνέβηκε στη συνεδρία της Συνόδου και όλοι κάνουν εικασίες. Εκτός από το Μακαριότατο και τους 12 συνοδικούς υπάρχουν και άλλοι που παρίσταντο στη συνεδρία. Δεν υπάρχει κανείς που έχει σχέση έστω και με ένα από αυτούς που συμμετείχαν στη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να μάθουμε τι έγινε;

ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
___________

Και επί της ουσίας; θα με ρωτήσετε: Απαντώ: Ο Σεβασμιότατος Κυθήρων, ο κ. Τσελεγγίδης, οι αδελφοί του “Κοσμά Φλαμιάτου”, άλλα εκκλησιαστικά έντυπα και ιστολόγια έλεγαν ότι ο Σεβασμιότατος κ. Σαββάτος πρέπει να κάνει δήλωση μετανοίας που να ανασκευάζει την αίρεση που διατύπωσε ή άλλοι όπως οι Μητροπολίτες Φλωρίνης και Καστορίας ζητούσαν να μην αποσταλεί ο Μεσσηνίας ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο συνέδριο της Βιέννης!

Θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω ότι ήμουν ο μόνος που έλεγα: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας πρέπει να καθαιρεθεί ούτως ή άλλως και η μετάνοια ποτέ δεν έκανε κακό σε κανένα. Δύσκολα μπορώ να αντιληφθώ γιατί θα έκανε στο Μεσσηνίας! Επομένως ας καθαιρεθεί πρώτα και μετά ασφαλώς και χρειάζεται να μετανοήσει. Και υπέρ αυτού, όπως για όλους μας, Χριστός απέθανεν! Μια ψυχή που του έδωσε ο Θεός δεν πρέπει να την παραδώσει στο σατανά!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ;
___________

Θα με ρωτήσετε ίσως: Μα αν κάνει δήλωση μετανοίας γιατί να καθαιρεθεί; Αντιστρέφω το ερώτημα: Πέστε μου ένα καλό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να καθαιρεθεί: Και όπως λένε οι Αμερικανοί: It better be a good one!

Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας της εκκλησιαστικής μας ζωής που να μην έχει αντιχριστιανικές ιδέες ο Μητροπολίτης κ. Σαββάτος: Οικουμενιστής, Νεοβαρλααμίτης, “συναφειακός”, “μεταπατερικός”, υποστηρίζει τον πολυπολιτισμικό θρησκειολογικό και προαιρετικό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, ζητά την κατάργηση των χριστιανικών συμβόλων από τη ζωή του έθνους μας, συναινεί στον απογαλακτισμό της Ελληνικής Πολιτείας από την τροφό Της την Ορθόδοξη Εκκλησία, διακρίνεται για το θράσος και την παντελή έλλειψη ιεροπρέπειας, ειρωνεύθηκε με σκαιότητα το Μητροπολίτη Αττικής, συμπεριφέρεται ως τραμπούκος και στη Μητρόπολή του και στη σύνοδο της Ιεραρχίας, έχει ένα πλήρως εκκοσμικευμένο φρόνημα και ένα κυριολεκτικά βάρβαρο ήθος που κατασκανδαλίζει τους πιστούς! Και μετά από όλα αυτά με ρωτάτε γιατί πρέπει να καθαιρεθεί;

Δήλωση μετανοίας δεν ζητούσατε πατέρες και αδελφοί; Ολο και κάτι θα είπε στη Διαρκή Σύνοδο που θα έμοιαζε με μετάνοια! Σας ρωτώ και απαντήστε μου ειλικρινά: Πόσο δύσκολο θα ήταν για τον κ. Σαββάτο, κατά τη λαική έκφραση, “να τα γυρίσει” και να δώσει τέτοια ερμηνεία ώστε να μείνει “και ο σκύλος χορτάτος και τα ψωμί ακέραιο”;

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΓΟΥΡΙΔΗ
____________

Οταν σπούδαζα στην Αθήνα είχα την μοναδική...ευτυχία να έχω ως Καθηγητή της Καινής Διαθήκης τον κ. Αγουρίδη. Η διδασκαλία του θα μπορούσε κάλλιστα αυτολεξεί να δοθεί στα Αγγλικά σε μια προτεστανική Θεολογική Σχολή των ΗΠΑ. Ο αείμνηστος Καθηγητής βρωμούσε “προτεσταντίλα” (κατά το ψαρίλα) από δέκα χιλιόμετρα! Οι επιθέσεις του εναντίον της Ορθόδοξης πίστης μας - άλλοτε συγκεκαλυμμένες και άλλοτε απροκάλυπτες - βρίσκονταν στην ημερησία διάταξη. Πολλοί θερμοκέφαλοι φοιτητές του μπαίναμε και ζητούσαμε διευκρινήσεις. Και ο αείμνηστος Καθηγητής; Γυρνούσε αμέσως αυτά που είπε και έλεγε τα ακριβώς αντίθετα και τα μάτια του σπινηροβολούσαν από σαρκασμό σαν να μας έλεγαν: Σιγά μη δεν σας δώσω αυτό που θέλετε για να με καταγγείλετε! Και συνέχιζε την ίδια τακτική! Ανοιχτός πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας, μόλις έβλεπε αντίσταση τα γύριζε και ύστερα συνέχιζε να διεξάγει κλεφτοπόλεμο και να υποσκάπτει μέχρι τέλους την ορθόδοξη πίστη μας!

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
_________

Τι νομίσατε ότι θα έκανε ο Μεσσηνίας όταν του ζητούσατε δήλωση μετανοίας αντί να ζητάτε να καθαιρεθεί; Εξηγήσεις και ορθόδοξη ομολογία δεν θέλατε για να τον αφήσετε ανενόχλητο να συνεχίσει να διαπομπεύει την πίστη μας; Μη στεναχωριέστε! Κάτι θα έδωσε! Σε ορισμένους θα φανεί αρκετό, σε άλλους όχι και τόσο και σε άλλους καθόλου αλλά πάντως ο κ. Σαββάτος το Θεοφιλές έργο του θα το συνεχίσει απτόητος!

Τι θα πει να μετανοήσει; Καθηγητής της συστηματικής θεολογίας δεν είναι; Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν κατανοεί τι είπε! Συνειδητά διατύπωσε αίρεση στη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Επομένως πρώτα καθαιρείται και μετά μετανοεί - αν εννοείται - αποκτήσει πραγματική διάθεση για μετάνοια επειδή για την ώρα ούτε με το τηλεσκόπιο εντοπίζεται ούτε με το μικροσκόπιο διακρίνεται! Και την έλλειψη μετάνοιας ούτε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μπορεί να την αναπληρώσει ούτε η όποια κοροιδία του Μεσσηνίας στη σύνοδο!

No comments:

Post a Comment