Wednesday, October 27, 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ












ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Συγχαίρουμε τους αγαπητούς θεολόγους του Νομού Λέσβου αλλά και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Θεολογίας οι οποίοι εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν να μην καταργηθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών.

Παρακαλούμε όμως όλους να προσέξουν την παγίδα που προωθεί η ομάδα των Γενίτσαρων του Γιαγκάζογλου. Δημιούργησαν, σε συνεργασία με τη Δραγώνα, το θέμα για να ξεσηκωθεί ο σάλος, ενώ γνώριζαν ότι είναι αντισυνταγματική η μετατροπή των θρησκευτικών σε προαιρετικό μάθημα.

Αφού είδαν τις αντιδράσεις της Ιεραρχίας και των θεολόγων τώρα θα έρθουν να προσφέρουν ως “έκπτωση” την ακόλουθη πονηρή πρόταση: “Δεν θέλετε να παραμείνει το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικό για να μη χάσετε τη δουλειά σας ή για να έχετε ελπίδα διορισμού; Επομένως δεχτείτε τη μετατροπή του μαθήματος σε πολιπολιτισμικό και θρησκειολογικό!.

Γι’ αυτό χαιρόμαστε ιδιαίτερα επειδή ξεσηκώθηκαν οι θεολόγοι από άκρο σε άκρο της Ελλάδος για να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια περιθωριοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών αλλά προσοχή από τις σατανικές μεθοδείες για τη μετατροπή του σε πολυπολιτισμικό, θρησκειολογικό άχρουν, άοσμο και άγευστο εξ απόψεως ορθοδόξου μάθημα όπως ήταν πάντοτε ο στόχος του Γιαγκάζογλου, των “Συναξιακών” και των Αγουριδικών που καλύπτονται πλήρως από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Παράλληλα λοιπόν με τις καθ’ όλα άξιες επαίνου διαμαρτυρίες για την μη κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος να επισημαίνεται με την ιδία ένταση η ανάγκη τα θρησκευτικά να διατηρήσουν τον ομολογιακό χαρακτήρα τους.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση των θεολόγων της Λέσβου που μας έδωσε την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.

*****

ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΔΣ της Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου παρακολουθώντας άγρυπνα και με αγωνία όλες τις εξελίξεις που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών αποφάσισε κατά την συνεδρίασή της 20ης Οκτωβρίου 2010 να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των παρακάτω θέσεών του:

Α) Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες εκείνες τις φωνές που υψώνονται από πολλές πλευρές -από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, από τους Ιερείς μας, από τους διδάσκοντες στις Πανεπιστημιακές Θεολογικές Σχολές, από πολιτικούς, από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, από τις τοπικές Ενώσεις των Θεολόγων καθηγητών, από τους μάχιμους Θεολόγους καθηγητές, από τους αδιόριστους Θεολόγους, από τους απλούς αλλά φιλότιμους και φιλόθεους ανθρώπους του λαού μας - φωνές που ακούγονται δυνατά και καθαρά απ΄ όλα τα σημεία της πατρίδας μας, για να διατρανώσουμε την βεβαιότητά μας για την αντισυνταγματικότητα, την αντιπαιδαγωγικότατα και την αντιεπιστημονικότητα του παρουσιαζόμενου ως «Σχεδίου Προγράμματος για το Νέο Λύκειο». Ιδιαίτερα μάλιστα για τις προβλέψεις του Σχεδίου που αφορούν την περιθωριοποίηση(ουσιαστικά κατάργηση) του μαθήματος των Θρησκευτικών από το πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου.

Β) Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, η οποία εκπροσωπεί τον κλάδο μας και την οποία δυναμικά στηρίζουμε, να συζητήσουν το θέμα των κυοφορουμένων αλλαγών στο χώρο της Παιδείας που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών και απαιτούμε να δώσουν την ενδεδειγμένη λύση.

Γ) Δηλώνουμε την απόφασή μας να μην αποδεχθούμε τετελεσμένες αποφάσεις που οδηγούν στη συρρίκνωση και τελικά στην εξαφάνιση του μαθήματος των Θρησκευτικών από το Ελληνικό σχολείο και επιφυλασσόμαστε για δυναμική αγωνιστικότητα, αναιρετική αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών.

Για το ΔΣ της Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου,

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαγκάρης Ιωάννης Χαχάλης


No comments:

Post a Comment