Sunday, October 17, 2010

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ" ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


























ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ” ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ότι το “πολυπολιτισμικό” μοντέλο της κοινωνίας “απέτυχε πλήρως” στη Γερμανία δεν απεθάρρυνε ποσώς τους “συναφειακούς” “μεταπατερικούς”, Νεοβαρλααμίτες και Οικουμενιστές συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Εξ ου και συνεχίζουν απτόητοι με ατυχέστατες δηλώσεις και άρθρα να εκθέτουν έτι πλέον τον εκτεθειμένο ως εκεί που δεν πάει παρακάτω στη συνείδηση των πιστών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μετά τις προκλητικές θέσεις που κατέγραψε με ένα πλαδαρό άρθρο του ο καθαιρετέος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο εκ των ηγετών του Ιερωνυμικού στρατοπέδου, Καθηγητής κ. Μάριος Μπέγζος, έκανε δηλώσεις με τις οποίες υποστηρίζει τη μειοδοτική πολιτική των άθεων κρατούντων και κακίζει τους παραδοσιακούς Ιεράρχες και άλλους κληρικούς και λαικούς που αντιτίθενται στο ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων και στην άνευ όρων παράδοση της πατρίδας μας στον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης.

Διερωτάται ο κ. Καθηγητής: Γιατί όσοι αντιτίθενται στο ηλεκτρονικό φακέλλωμα των πολιτών δεν αντιτίθενται στην καταχώρηση στοιχείων σε ορισμένες υπηρεσίες; Απορώ για την - αφελή ή πονηρή; - ερώτηση ενός - κατά γενική ομολογία - ευφυούς ανθρώπου όπως ο κ. Μπέγζος.

Αλλο πράγμα κ. Καθηγητά να υπάρχουν κάποια στοιχεία της προσωπικής σας ζωής σε ένα υπουργείο και άλλο πράγμα όλα τα στοιχεία που αφορούν την προσωπική σας ζωή να βρίσκονται σε μια κάρτα η οποία είναι ή μπορεί να γίνει προσβάσιμη στον καθένα και έτι χειρότερο να γίνει θύμα της παραποίησης των στοιχείων σας ανά πάσαν στιγμή από χάκερς.

Εμείς αναμένουμε, ως δημοκρατικός άνθρωπος που είσθε, να ταχθείτε με όσους υποστηρίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και όχι με αυτούς που επιδιώκουν να εφαρμόσουν παγκόσμιο πολυπολιτισμικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε Οργουελικά τερατουργήματα.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα της κυρίας Μέρκελ είναι σαφές και προς εχθρούς και προς φίλους. Ακόμη και στη Γερμανία το πολυπολιτισμικό μοντέλο “απέτυχε ΠΛΗΡΩΣ” (της κυρίας Μέρκελ ο όρος).

Ας το ακούσουν λοιπόν οι περί τον Αρχιεπίσκοπο εθνικοί μειοδότες και προτεσταντίζοντες κληρικοί και λαικοί. Ο κόσμος πάντως που δεν έχει συμφέροντα, παρωπίδες και ιδεολογικές αγκυλώσεις βλέπει, ακούει και κρίνει. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άνθρωποί του “μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιπέστατοι εν παντί”. Και για τα θέματα της πίστεως και για τα εθνικά θέματα και για την έλλειψη ευαισθησίας για τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Ακολουθούν στη συνέχεια δύο άρθρα της “Καθημερινής” που αναδημοσίευσε το καλό ιστολόγιο “Ζωηφόρος” αναφορικά με την αποτυχία του πολυπολιτισμικου χαρακτήρα της κοινωνίας.

*****

ΜΕΡΚΕΛ: ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ “ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΛΗΡΩΣ”
=========

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το μοντέλο μιας πολυπολιτισμικής Γερμανίας, όπου φέρονται να συμβιώνουν αρμονικά διάφοροι πολιτισμοί «απέτυχε εντελώς», ενώ η συζήτηση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών έχει ανάψει στη Γερμανία.

Ωστόσο η Γερμανία χρειάζεται μετανάστες με εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε η Μέρκελ.

Το «πολυπολιτισμικό» δόγμα, σύμφωνα με το οποίο: «Ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι», απέτυχε, είπε η καγκελάριος. «Αυτή η προσέγγιση απέτυχε πλήρως», τόνισε η Μέρκελ σε συγκέντρωση της νεολαίας του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο επικεφαλής του κόμματός της στη Βαυαρία Χορστ Σίχοφερ (CSU) είχε δηλώσει ενώπιον του ίδιου κοινού: «Εμείς, ως Ένωση, δεσμευόμαστε υπέρ του γερμανικού πολιτισμού και κατά του πολυπολιτισμικού. Το πολυπολιτισμικό έχει πεθάνει».

Δηλώνοντας ότι η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοικτή στον κόσμο, η Μέρκελ εντούτοις επισήμανε: «Δεν χρειαζόμαστε μια μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα».

Η χώρα ωστόσο χρειάζεται ξένους με εξειδικευμένες γνώσεις παρότι καταρτίζει Γερμανούς ανέργους, υπογράμμισε η καγκελάριος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Χανς Χέινριχ Ντρίφτμαν, η γερμανική οικονομία στερείται σχεδόν 400.000 μηχανικών και ανθρώπινου δυναμικού με επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης.

«Αυτό μας κοστίζει σχεδόν 1% της ανάπτυξης», είπε στην εφημερίδα Βελτ αμ Σόνταγκ της Κυριακής, συνηγορώντας υπέρ μιας μετανάστευσης ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση.

ΠΗΓΗ:


*****

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΗΘΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Του Κωνσταντίνου Χολέβα
====================

Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί από ξενόφερτες προπαγάνδες και από θορυβώδεις μειοψηφίες να υμνούμε την πολυπολιτισμικότητα. Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν άκριτα στη χώρα μας πρότυπα κοινωνιών που δεν έχουν καμμία σχέση με την ιστορία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, τις κοινωνικές ανάγκες μας. Το πολυπολιτισμικό πρότυπο δοκιμάσθηκε στις ΗΠΑ που είναι εξ ολοκλήρου χώρα μεταναστών. Στην Ευρώπη οι σοβαρές χώρες καταπολεμούν την πολυπολιτισμικότητα και μιλούν για ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο που οφείλουν όλοι να ακολουθούν. Απόρροια της πολυπολιτισμικής ψυχώσεως στην Ελλάδα είναι και η αδράνεια των ελληνικών αρχών κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια έναντι του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Όποιος μιλούσε δημοσίως κατά του αλόγιστου και ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών κινδύνευες να δεχθεί τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούν οι δήθεν προοδευτικοί.

Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν και σ’ αυτό συντελεί και η συμμετοχή μας στην Ευρ. Ένωση. Μπορεί για άλλα θέματα να έχουμε παράπονα από την Ε.Ε., όμως στο θέμα των λαθρομεταναστών μάς βοηθεί εμπράκτως. Η αστυνομική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞ της Ε.Ε. περιπολεί με πλοία και ελικόπτερα στα θαλάσσια σύνορά μας προς την Τουρκία και όπως μαθαίνουμε από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-6-2010 ήδη μειώθηκε κατά 70% η λαθραία είσοδος ασιατών μεταναστών , τους οποίους έστελναν οι Τούρκοι δουλέμποροι. Αν δεν υπήρχε η ΦΡΟΝΤΕΞ και η πολιτική βούληση της Ευρ. Ενώσεως, θα πελαγοδρομούσαμε ακόμη σε ιδεολογικές συζητήσεις περί «ανοικτών συνόρων» και πολυπολιτισμικών παραδείσων.

Σε όλη την Ευρώπη καταρρέει η ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας. Οι λαοί τονώνουν την εθνική συνείδηση και θέτουν όρια στον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να αντέξουν. Όταν σε μία χώρα οι κυβερνώντες δεν λαμβάνουν μέτρα υπέρ της μονοπολιτισμικής κοινωνίας τότε διογκώνεται η Ακροδεξιά. Το είδαμε στις Ολλανδικές εκλογές του Ιουνίου. Όποιοι ειλικρινά δεν θέλουν να αφήσουν τη λύση των προβλημάτων σε ακραία πολιτικά κινήματα θα πρέπει να ωθήσουν τα κόμματα εξουσίας, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά , να λάβουν καίρια μέτρα κατά των πολυπολιτισμικών μύθων. Ο ρατσισμός δεν κερδίζει έδαφος όταν προστατεύουμε τις εθνικές και θρησκευτικές αξίες της πλειοψηφίας του λαού μας. Αντιθέτως κερδίζει έδαφος όταν αγνοούμε τα δικαιώματα των πολλών στο όνομα ενός κίβδηλου ανθρωπισμού που αφήνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας και σε διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Ως Ορθόδοξος Χριστιανός αντιτίθεμαι στα δύο άκρα. Και στον φυλετισμό-ρατσισμό, αλλά και στους πολυπολιτισμικούς και εθνομηδενιστικούς μύθους. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να σταματήσει την κίνηση του εκκρεμούς από το ένα στο άλλο άκρο και να χαράξει τη μέση οδό της Αριστοτελικής λογικής. Ούτε μπορούμε να γίνουμε φρούριο με κλειστές πόρτες ούτε να μετατραπούμε σε παράδεισο του κάθε λαθρομετανάστη και δουλεμπόρου. Η μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδος και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού. Έχουμε χρέος απέναντι στους νέους μας να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, αυτόν τον πολιτισμό. Η ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας διδάσκει κατανόηση και ανεκτικότητα προς τους άλλους πολιτισμούς. Όχι όμως εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας.

Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας την ελληνορθόδοξη παράδοση και την Ιστορία του Έθνους μας και ας αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια για τον περιορισμό της λαθρομεταναστεύσεως.

ΠΗΓΗ:


No comments:

Post a Comment