Tuesday, October 19, 2010

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΥΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ



Η επίσκεψη του Μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομου - ενός ισχυρού Μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου - δίνει ελπίδες ότι το χρονίσαν σχίσμα της Μονής Εσφιγμένου θα λυθεί ειρηνικά και κατά Θεόν.


Ας σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μύρων ακολουθεί πρόσφατη επίσκεψη του Μητροπολίτη Αυστρίας Μιχαήλ.


Οι προσευχές όλων μας είναι οι μεν σχισματικοί (κατ’ ευφημισμόν σχισματικοί επειδή στην πραγματικότητα είναι αιρετικοί αφού δεν αναγνωρίζουν τα μυστήρια της Εκκλησίας) να επιστρέψουν εν μετανοία στην Εκκλησία χωρίς τη χρήση βίας ή άλλων αθέμιτων μεθόδων που θα δυσφημήσουν το Αγιον Ορος και το Πατριαρχείο.



ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΥΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

========


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα οδικώς την Ιερά Μονή Εσφιγμένου (σχισματική αδελφότητα).

Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, σε σύναξη προσκυνητών που είχε σε Μονή του Αγίου Όρους.

Πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος δεν συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Μεθόδιο διότι απουσίαζε, αλλά με τον αντικαταστάτη του π. Γρηγόριο.

Ο π. Γρηγόριος υποδέχθηκε με χαρά τον Μητροπολίτη Μύρων, τον οποίο ξενάγησε στο Καθολικό και στους χώρους της Μονής Εσφιγμένου.

Όπως, ανέφερε ο ίδιος ο Μητροπολίτης το κλίμα της συνάντησης ήταν εγκάρδιο από τους περισσότερους των εγκαταβιούντων στη Μονή και είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση.

Ακόμη πληροφορίες αναφέρουν, ότι η διάρκεια της παραμονής του Σεβασμιωτάτου στη Μονή Εσφιγμένου διάρκεσε περισσότερο από 45 λεπτά.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος είναι ο 3ος Αρχιερέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο οποίος μετέβη στην Μονή Εσφιγμένου, αφού είχε προηγηθεί πριν από 10 χρόνια ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως κ. Γερμανός ενώ πριν από λίγους μήνες μετέβη ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment