Sunday, November 11, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε εκτενή απσπάσματα της Ανακοίνωσης της Εκκλησίας της Κρήτης για την προδοτική, για την Ορθοδοξία και το ευλογημένο μας έθνος, συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον άθεο, Εκκλησιομάχο και εθνομηδενιστή Τσίπρα.

Η Ανακοίνωση αναλύει σε βάθος τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου και επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την αναθεώρηση του Συντάγματος που μεθοδεύει ο εσμός των άθεων, των Εκκλησιομάχων και των εθνομηδενιστών.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τους αγίους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης 
1.) για την παρρησία τους, 
2.) για την ορθή αξιολόγηση που έκαναν της συνθηκολόγησης του εχθρού της Εκκλησίας και της πατρίδας Ιερώνυμου Λιάπη, και 
3.) για την αποφασιστικότητά τους να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση για να ασκήσουν πιέσεις, ώστε να αποτραπεί η επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας.

Με την Ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Κρήτης υπεραμύνεται των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, των ιερέων της Κρήτης και του θεσμού της οικογένειας από τις αυθαιρεσίες των άθεων κρατούντων.

Καθιστά σαφές ότι αντιτίθεται στην αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος καθώς και στον χαρακτηρισμό του Ελληνικού Κράτους σαν ουδετερόθρησκου.

Με άλλα λόγια είναι μια πολύ περιεκτική Ανακοίνωση, η οποία καλύπτει όλο τα επιλήψιμα σημεία της συμφωνίας Ιερώνυμου - Τσίπρα.

Η σειρά της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τώρα.

No comments:

Post a Comment