Monday, November 12, 2018

ΠΗΡΑΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


ΠΗΡΑΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δόξα σοι ο Θεός! Οι αντιδράσεις εναντίον της προδοτικής για την Εκκλησία συμφωνίας του ανάξιου εν παντί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον άθεο και Εκκλησιομάχο Τσίπρα πήραν μορφή χιονοστιβάδας.

Με θλιβερή εξαίρεση τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης και τους αρχιερείς του στενού του κύκλου (Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Ιωαννίνων Μάξιμο) και του θλιβερού Γιανναρικού νεωτεριστή Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, πλείστοι όσοι ιεράρχες καταδίκασαν ευθέως και αυστηρά την προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία.

Ακατανόητη, επίσης, η συμμετοχή το Μητροπολίτη Πατρών στο παρασκήνιο της συμφωνίας. Κρίμα!

Το μόνο που εκπλήττει είναι ότι παραμένει ακόμη αδιεύκρίνιστη η στάση των ιεραρχών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έναντι της συμφωνίας.

Πολλοί ιεράρχες απέφυγαν μέχρι στιγμής να εκφράσουν δημόσια τις θέσεις τους πιθανώτατα, επειδή περιμένουν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας για να τοποθετηθούν επίσημα. 

Αρχιερείς με μεγάλη ισχύ στην Ιεραρχία (Ναυπάκτου Ιερόθεος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος και Σπάρτης Ευστάθιος) και πολλοί άλλοι ιεράρχες, αντιτάσσονται κατηγορηματικά στην εφαρμογή της προδοτικής συμφωνίας.

Ως εκ τούτου είναι φανερόν ότι ο ανάξιος εν παντί Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τα βρει μπαστούνια στην Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Οι πρώτοι -απολύτως προς τιμήν τους- εναντίον της συμφωνίας είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τουτέστιν οι κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ο ΙΣΚΕ (Ιερατικός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) εξέδωσε, αμέσως μετά την αναγγελία της συμφωνίας αυστηρότατη Ανακοίνωση που ανάγκασε τους πάντες -και δη τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης- να μαζευτούν στο καβούκι τους.

Τα ορθόδοξα χριστιανικά έντυπα και ιστολόγια πήραν μαχητική θέση εναντίον της προδοτικής συμφωνίας.

Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της ΠΕΘ, αλλά και Ακαδημαικοί φιλικώτατα διακείμενοι προς τον Μακαριώτατο (Μπέγζος).

Παράλληλα η Εκκλησία της Κρήτης εξέδωσε Ανακοίνωση καταπέλτη εναντίον της προδοτικής για την Εκκλησία συμφωνίας. 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πνέει τα μένεα εναντίον των πρωταγωνιστών της συμφωνίας Τσίπρα και Ιερώνυμου, επειδή συνωμότησαν πίσω από την πλάτη του για να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα του Πατριαρχείου όπως είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα. 

Παράλληλα ο Παναγιώτατος είναι σφοδρότατα ενοχλημένος διότι η συμφωνία καθορίζει την τύχη των ιερέων της Κρήτης, των Δωδεκαννήσων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που βρίσκονται υπό την πνευματική στέγη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χωρίς ο Πατριάρχης να τύχει απλής ενημέρωσης από τους Ιερώνυμο και Τσίπρα τους πρωταγωνιστές της συμφωνίας.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι, όχι μόνον θα τεθεί φραγμός στις αυθαιρεσίες του Αρχιεπισκόπου, αλλά και ότι επιτέλους η Ιεραρχία θα τον εκθρονίσει και θα τον καθαιρέσει για όσες κακουργίες διέπραξε και διαπράττει σε βάρος της πίστης μας.

No comments:

Post a Comment