Saturday, July 7, 2018

ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΟΜΝΥΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ



ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΟΜΝΥΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο π. Φώτιος Βεζύνιας, στο ιστολόγιο του “Σάλπισμα ζωής”, για τις οικουμενιστικές ασχημίες, που έγιναν στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου θρησκευτικοί ηγέτες πολλών Ομολογιών αλλά και Ορθοδόξων Εκκλησιών, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αποδέχτηκαν πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί εξαιτίας των διωγμών των χριστιανών στον χώρο της Μέσης Ανατολής.

“Ας παρατηρήσουμε με προσοχή ποιον τελικά προσκυνούν ΟΛΟΙ.... δυστυχώς.
Είναι αυτό πορεία προς φωτισμό των αιρετικών παπικών, μετάδοσης της Αληθείας, και επανευαγγελισμό της Δύσης;
Ποιον προσπαθούμε να ξεγελάσουμε;
Και μία πικρή διαπίστωση. 
Ανθρωπίνως είναι αδύνατον, αυτοί οι "ταγοί" (εκ των Ορθοδόξων) να συγκροτήσουν Ορθόδοξη Σύνοδο προς καταδίκη της συνόδου του Κολυμπαρίου.”

Πάρα πολύ εύστοχες οι θέσεις του π. Φώτιου Βεζύνια, ο οποίος -να το γράψω για μια ακόμη φορά- έχει την ικανότητα να λέγει πολλά λέγοντας λίγα.

1.) Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες προσέτρεξαν στα Σούσα στον Μεγάλο Βασιλέα -γράφε στον Πάπα Φραγκίσκο- για να υποβάλουν τα σέβη τους και να τον προσκυνήσουν σαν τον θρησκευτικό ηγέτη, τον οποίο αναγνωρίζουν ως πρώτο της χριστιανωσύνης. 

2.) Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες κινούνται στον χώρο της πανθρησκείας. Έχουν, μάλιστα, την ψευδαίσθηση (ή μας εμπαίζουν συνειδητά) ότι οι κοινές αυτές συναντήσεις, συμπροσευχές και κοινές ποιμαντικές παραστάσεις, οδηγούν σε πρακτικό αποτέλεσμα, ενώ βέβαια οι όποιες παρεμβάσεις τους -όπως όλοι γνωρίζουμε- είναι 100% αναποτελεσματικές. 

3.) Στο Μπάρι έγιναν προχωρημένες συμπροσευχές -για μια ακόμη φορά- με την θλιβερή συμμετοχή πολλών Ορθόδοξων ηγετών. Ως να μην έφταναν, μάλιστα, οι ορθόδοξοι ηγέτες της Μέσης Ανατολής έδωσε το παρόν του και ο αρχιοικουμενιστής Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, σε ρόλο κομπάρσου. Φαντάζομαι πόσο θα έσκαγε από το κακό του, επειδή δεν του έδωσαν πρωτοκαθεδρία στην οικουμενιστική σύναξη.

4.) Πολύ ορθά, επίσης, ο π. Φώτιος επισημαίνει ότι κατ’ άνθρωπον "είναι αδύνατον, αυτοί οι "ταγοί" (εκ των Ορθοδόξων) να συγκροτήσουν Ορθόδοξη Σύνοδο προς καταδίκη της συνόδου του Κολυμπαρίου.”

Ασφαλώς! Αυτό δα έλειπε να είμαστε τόσο αφελείς, ώστε να αναμένουμε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι άλλοι Οικουμενιστές θα προθυμοποιηθούν εκόντες να συγκαλέσουν Πανορθόδοξη Σύνοδο, για να αναιρέσει τις κακοδοξίες τους και να τους αναθεματίσει ως αιρετικούς!!!

Αλλά δεν είναι στους Οικουμενιστές ασφαλώς που στηριζόμαστε για να συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό. 

Στον Άγιο Θεό έχουμε τις ελπίδες μας, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψει η Εκκλησία Του να καταποθεί από την παναίρεση.

5.) Γράφει ακόμη ο π. Φώτιος Βεζύνιας:
“Είναι αυτό πορεία προς φωτισμό των αιρετικών παπικών, μετάδοσης της Αληθείας, και επανευαγγελισμό της Δύσης;
Ποιον προσπαθούμε να ξεγελάσουμε;”

Τι λέτε Γέροντα; Δηλαδή μέχρι τώρα είχατε την εντύπωση ότι οι Οικουμενιστές είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον να φωτίσουν τους αιρετικούς και να τους ευαγγελίσουν την αλήθεια; Θα αστειεύεστε ασφαλώς. Αυτοί, Γέροντά μου, σε ένα και μόνον αποσκοπούν και σε τίποτε άλλο: Να μας κάνουν εμάς Ουνίτες.

No comments:

Post a Comment