Sunday, July 1, 2018

ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΕΡΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ


ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΕΡΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όλοι οι ομογενείς προσευχηθήκαμε σήμερα θερμά, ώστε να λειτουργήσει κατά Θεόν η Κληρικολαική Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που άρχισε τις εργασίες της στην Βοστώνη.

Οι προσδοκίες του πληρώματος της Εκκλησίας είναι υψηλές.

Αναμένει μια Κληρικολαική, που θα μιλήσει σύμφωνα με το θέλημα του Αγίου Θεού και θα πάρει αποφάσεις που θα αποβλέπουν στην κατά Θεόν προκοπή της Εκκλησίας της Αμερικής και στην ισχυροποίηση της φωνής της Ομογένειας, για να προάγονται επιτυχώς τα συμφέροντα του Ελληνισμού στα κέντρα λήψεως αποφάσεων στις ΗΠΑ.

Τρία πράγματα θα πικράνουν Θεόν και ανθρώπους:

1.) Αν καλυφθούν οι υπεύθυνοι για τα ελλείμματα της Αρχιεπισκοπής και των άλλων οργανισμών της Εκκλησίας.

2.) Αν ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκύψει στον εκβιασμό και υποβάλει “οικειοθελώς” παραίτηση από τον Θρόνο του, και

3.) Αν οι Οικουμενιστές ραδιούργοι αντίπαλοι του Αρχιεπισκόπου κατορθώσουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Το πρωί στην εκκλησία όλοι ανάψαμε ένα κεράκι και είπαμε λίγα λόγια προσευχής, για να βοηθήσει ο Θεός να ευοδωθούν οι εργασίες της Κληρικολαικής.

Μακάρι ο Θεός να ακούσει τις προσευχές του ποιμνίου της Εκκλησίας της Αμερικής, που ζητά επιτακτικά να υπάρχει οικονομική διαφάνεια, αλλά και να το ποιμαίνουν άξιοι ιεράρχες, που σέβονται τον εαυτό τους, το σχήμα τους και τον Θεόν.

Θα είναι μεγάλο δυστύχημα, αν τελικά τα πράγματα οδηγηθούν στην αντικανονική πτώση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου από τον Θρόνο του και στην διαδοχή του από ιεράρχη, που δεν έπρεπε να στέκεται -επ’ ουδενί λόγω- μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο, και του οποίου κύριο έργο θα είναι να καλύψει τους υπεύθυνους, για την λεηλασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ποια προκοπή μπορούμε να αναμένουμε ως άνθρωποι, ως Ομογένεια και ως Εκκλησία από αθεόφοβους ανθρώπους, που τολμούν να στέκονται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο, ενώ τους βαραίνουν φρικτές αμαρτίες;

No comments:

Post a Comment