Monday, February 5, 2018

BANDERA ROSSA TRIOMFERA? NO!


BANDERA ROSSA TRIOMFERA? NO!

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, θεολόγου
=====

Το γνωστό θούριο των μπολσεβίκων Bandera rossa triomfera (Η κόκκινη σημαία θα θριαμβεύσει), αλλά με ερωτηματικό  και την απάντηση ΟΧΙ, νομίζω «πάει γάντι», μετά τη χτεσινή κατά κράτος ήττα του σταλινικού ΑΚΕΛ (του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου) στις προεδρικές εκλογές. 

Αυτό που θα σχολιάσω είναι μερικά από τα λεχθέντα την περασμένη εβδομάδα από το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, που εξοργισμένος, ενοχλημένος και πικραμένος από τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ ότι θα υποστηρίξει τον Νίκο Αναστασιάδη, διακήρυξε ότι οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου είναι απαράδεκτες, φέρνοντας μάλιστα, ως παραδείγματα φωτισμένων πνευματικών ηγετών τον πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄!!!. 

Αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο ηγεμόνας του κράτους του Βατικανού και παρεμβαίνει σε όλα ακόμη και στις πολεμικές συγκρούσεις (Γιουγκοσλαβία, Συρία κτλ ) λαμβάνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου, αλλά και σε πλείστα όσα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η φτώχεια, η μετανάστευση, οι εκτρώσεις κ.ο.κ.. Γιατί αυτό ΔΕΝ ενόχλησε τον σπουδαγμένο στην Ιταλία κ. Α. Κυπριανού; Μήπως δεν γνωρίζει τις ανωτέρω  παπικές επιδόσεις; Και αν δεν τις γνωρίζει, γιατί φέρνει τον αιρεσιάρχη του Βατικανού, σαν παράδειγμα προς μίμηση στους ορθόδοξους ιεράρχες; 

Όσον αφορά την αναφορά του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄, τι είπω και τι λαλήσω; Το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, από το οποίο έλαμψε δια της απουσίας του, διότι «προτιμά τά δύσκολα», ένω οι Έλληνες έτρεξαν, κατά εκατοντάδες χιλιάδες, όχι μόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και από την αλλοδαπή; Όταν ο σχεδόν αιωνόβιος Μίκης Θεοδωράκης καταβαίνει μπροστάρης στο στίβο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δεν κάνει απλώς το κορόιδο, αλλά «κάνει πλάτες» στους εθνομειοδότες του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είδους πνευματικός πατέρας είναι ο Ιερώνυμος όταν δύο αλλεπάλληλα συλλαλητήρια γίνονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την απουσία του; Τέτοιους «φωτισμένους» ιεράρχες προτιμούν οι μπολσεβίκοι σε Ελλάδα και Κύπρο γιατί βολεύονται αφάνταστα. Όποιοι ιεράρχες ήταν αντάξιοι του ονόματός τους, έπαιρναν, στην αλήστου μνημης Σοβιετία (Ε.Σ.Σ.Δ.), το δρόμο για τη Σιβηρία, τα γκουλάγκ ή το Μπούτοβο. 

Ο κ. Κυπριανού, μαζί με όλα τα συντρόφια του, είναι καιρός να χωνέψουν ότι ο λαός της Κύπρου τους γύρισε -για μια ακόμη φορά την πλάτη- επειδή γεύτηκε στο πετσί του τι σημαίνει διακυβέρνηση ΑΚΕΛ.

No comments:

Post a Comment