Wednesday, February 28, 2018

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ



ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”: 

“Σε σημείο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Εκκλησίας και Βουλής εξελίσσεται το θέμα αποποινικοποίησης των αμβλώσεων με πρόταση νόμου.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha Κύπρου ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, μετέφερε τη ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας ότι η άμβλωση σε κάθε περίπτωση ισοδυναμεί με φόνο.

«Ο άνθρωπος υφίσταται από την πρώτη στιγμή της γονιμοποίησης. Δεν έχουν σημασία οι εβδομάδες» είπε ο Μητροπολίτης Πάφου.

Και είπε ότι η Εκκλησία καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται παρέμβαση στο κοσμικό κράτος.

Ενώ αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα της Εκκλησίας της Κύπρου να παράσχει καταφύγιο και οικονομική στήριξη σε γυναίκες που τα χρειάζονται ώστε να φέρουν στον κόσμο το μωρό τους.”

Χαιρετίζουμε με ακράτητο ενθουσιασμό τις απόλυτα συμβατές με την ορθόδοξη πίστη  δηλώσεις του Πανιερώτατου Πάφου Γεώργιου.
Η έκτρωση είναι φόνος και μάλιστα φόνος ανυπεράσπιστου παιδιού.

Είναι μάλιστα ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα επειδή γίνεται από τη μητέρα του παιδιού με τα χρήματα του πατέρα του και τη συνδρομή ασυνείδητων γιατρών, οι οποίοι, αντί να σώζουν ζωές -όπως είναι το καθήκον και η υποχρέωση που απορρέει από το λειτούργημά τους, σκοτώνουν με φρικαλέες μεθόδους ανυπεράσπιστα παιδιά.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι η Εκκλησία της Κύπρου υψώνει θαρραλέα φωνή διαμαρτυρίας εναντίον των εκτρώσεων.

Χαιρόμαστε, όμως, διπλά, διότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν περιορίζεται να υποδεικνύει στους πολιτικούς άρχοντες το χρέος τους και να ενημερώνει το ποίμνιο της Εκκλησίας, αλλά και προσφέρεται να καλύψει οικονομικά και κοινωνικά όσες μητέρες θέλουν να κρατήσουν το παιδί τους.

Ο Θεός να δώσει να σταματήσει αυτό το φοβερό έγκλημα στην πατρίδα μας διότι και στην Ελλάδα και στην Κύπρο γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις κάθε χρόνο.

Ποιος Θεός θα μας συγχωρέσει αυτό το έγκλημα;

No comments:

Post a Comment