Monday, February 19, 2018

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”; ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πριν 25 χρόνια, στην Αθήνα, διημείφθη ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ ενός λαικού και ενός κληρικού.

Ο κληρικός απεκάλυψε ότι ο π. Μάρκος ελέγχει απολύτως τον “Ορθόδοξο Τύπο”.

Παριστάμενος λαικός ρώτησε τον εν λόγω κληρικό: - Δηλαδή όλοι όσοι ανήκουν στην ΠΟΕ είναι βιτρίνα που δεν χρησιμεύουν σε κάτι άλλο παρά να δίνουν στον π. Μάρκο την ευχέρεια να κατευθύνει την εφημερίδα, από τα παρασκήνια, για να μη κινδυνεύει από τη Διοίκηση της Εκκλησίας;

-Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος τους, απάντησε με έμφαση ο εν λόγω κληρικός.

Θα διερωτάσθε, ίσως, ποιός είναι ο λαικός της διήγησης.

Δεν είναι άλλος, αγαπητοί φίλοι, από τον Παναγιώτη Τελεβάντο.

Και ποιος είναι ο κληρικός που απεκάλυψε αυτή την αλήθεια για τον “Ορθόδοξο Τύπο”;

Δεν είναι άλλος από τον σεβαστό και αγαπητό Πρωτοπρεσβύτερο των Εξαρχείων, π. Βασίλειο Βολουδάκη, εξ απορρήτων του π. Μάρκου, όπως ο ίδιος ο π. Βασίλειος απεκάλυψε.

Πού διεξήχθη ο διάλογος;

Στα γραφεία του “Ορθοδόξου Τύπου”, που εκείνη την εποχή ήταν στον έκτο όροφο της Κάνιγγος 10!

Ποιος άλλος ήταν παρών στη συζήτηση;

Δυστυχώς δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Βρίσκεται στον ουρανό, αλλά, σύμφωνα με τον Βολουδάκειο “Ορθόδοξο Τύπο”, κατευθύνει την εφημερίδα από το υπερπέραν.!!!

Τι προσπαθεί τώρα να μας πείσει ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης, οι έμμισθοι του “Ορθοδόξου Τύπου” και τα άλλα ενεργούμενα του αγαπητού και σεβαστού π. Βασιλείου; 

Ότι ο Βολουδάκειος “Ορθόδοξος Τύπος” λειτουργεί χωρίς καθοδήγηση.!!!

Και ποιος τους πιστεύει;

Ουδείς!

Απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι, στη σύναξη της Γατζέας, τόσον ο π. Θεόδωρος Ζήσης όσον και ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, διαβεβαίωσαν τους παρισταμένους ότι ο “Ορθόδοξος Τύπος” κάνει νερά επειδή ποδηγετείται από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Την διαβεβαίωση του π. Θεόδωρου Ζήση και του π. Γεώργιου Μεταλληνού δεν διέψευσε ο παριστάμενος στη σύναξη κ. Γεώργιος Τραμπούλης, που προβάλλεται σαν διευθυντής του ‘‘Ορθοδόξου Τύπου”.!!!

Και πώς να την διαψεύσει, άλλωστε, ο χριστιανός, αφού ο π. Γεώργιος Μεταλληνός γνωρίζει όσα αφορούν τον “Όρθόδοξο Τύπο” όσο κανείς άλλος, μιας και είναι μέλος της εκδοτικής του επιτροπής;

Ερωτώ, λοιπόν, κάθε καλόπιστο άνθρωπο: Είναι φερέγγυο πρόσωπο ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης;

Δεν θα υπεισέλθω στη διαδικασία να απαντήσω το ερώτημα. Εμπιστεύομαι απολύτως την κρίση του αναγνώστη.

1 comment:

  1. Ο πνευματικός σύμβουλος στόν ορθόδοξο τύπο είναι ένας θεσμός έστω άτυπος , άγραφος , αλλ' ουδέν ήττον διαφανής , διαυγής , έγκυρος Και από πού αντλεί την εγκυρότητά του ο θεσμός αυτός εφ' όσον είναι άτυπος ; Από την αποδοχή του προσώπου από την συνείδηση της εκκλησίας, ως αγίου , άμεμπτου , συνετού , μέ αγωνιστικό φρόνημα , ανιδιοτελούς και εν γένει έχοντος τά χαρίσματα εκείνα που τον καθιστούν δόκιμο για νά κατευθύνει αυτό το ιστορικό και αγωνιστικό έντυπο Ο π. Μάρκος Μανώλης καθόλου δεν κρυβόταν πίσω απο τό δάκτυλό του, οτι δέν κατηύθυνε τον ορθόδοξο τύπο και αυτό μας ανάπαυε , απετέλη μία εγγύηση για την εφημερίδα Αυτό το ιδιότυπο status του ορθοδόξου τύπου λειτουργούσε μιά χαρά , "περπάταγε " και άν και ήταν άτυπο δέν είχε νά ζηλέψει τίποτα από την πλέον διάφανη διαφάνεια Δέν ήταν καθόλου μία ευκαιρία για παρασκήνια , δολοπλοκίες , κλωτσιές , εκπαραθυρώσεις , μία διαγωγή που μοιάζει μέ αρπαγή και κατάληψη παρά μέ ένα πνευματικό λειτούργημα Όλο αυτόν τον πνευματικό τρόπο λειτουργίας του ορθοδόξου τύπου ο π.Βολουδάκης τον ευτελίζει σέ ένα παιχνίδι της κολοκυθιάς Θέλει νά μας πείσει οτι ο διευθυντής του ορθοδόξου τύπου είναι ο κ. Τραμπούλης Είναι άγνωστο από πού η εκκλησία γνωρίζει τον κ. Τραμπούλη , ώστε νά τον εμπιστευθεί Φέρεται ως διευθυντής του ορθοδόξου τύπου επί τόσα χρόνια και τό μόνο που μας έχει πείσει είναι οτι είναι ενεργούμενο του π.Βολουδάκη Η άτυπη λειτουργία του ορθοδόξου τύπου ευτελίστηκε σε μία παρασκηνιακή δραστηριότητα επιτηδείων σε αυτό το άθλημα Όταν είτε κατ' ιδίαν είτε δημόσια ρωτάμε την εφημερίδα , ποιός είναι ο πνευματικός της σύμβουλος , μας απαντούν μέ black χιούμορ : Ο άγιος Πέτρος ! Μας κάνουν δηλαδή πλακίτσες , αστειάκια, σιγά - σιγά θα μας κάνουν και κουπε πέ!

    Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι η εφημερίδα τελεί υπό κατάληψη και ομηρία , πράγμα που πλήττει την αντιοικουμενιστική προσπάθεια Δέν κρύβουμε την πεποίθησή μας οτι έβαλαν πόδι στόν ορθόδοξο τύπο οι οικουμενιστές, για νά διασπάσουν το αντιοικουμενιστικό μέτωπο . Θεωρούμε εξ ίσου υπευθύνους για την προδοσία του ορθοδόξου τύπου τους υπολοίπους αντιοικουμενιστές πατέρες τους οποίους είχε τιμήσει ο π. Μάρκος και τους είχε συμπεριλάβει στην διευθυντική ομάδα Όσο μεγάλο κακό είναι η υπέρβαση κάποιου ρόλου, εξ ίσου κακό είναι και οι παραλείψεις Μετά όμως την πρώτη πτώση συνήθως έρχεται και η δεύτερη Μήπως οι σεβαστοί πατέρες είδαν ευχαρίστως τό όλο ντροπιαστικό σκηνικό της άλωσης του ορθοδόξου τύπου; Δέν άργησε νά έρθει και η δεύτερη πτώση της "ομολογίας " ! Καλά πώς είναι δυνατόν η "ομολογία " νά είναι πτώση !Έλα ντέ !

    ReplyDelete