Saturday, February 24, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Βήμα Ορθοδοξίας”:

“Στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης κατατέθηκε η μήνυση για βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος εναντίον των συντελεστών της παράστασης, όπως είχε πράξει την προηγούμενη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ. Θυμίζουμε, πως μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ακολουθεί απόσπασμα της μήνυσης που κατατέθηκε από τον Γόρτυνος Ιερεμία «ΚΑΤΑ Των ηθοποιών, των υπευθύνων παραγωγής και πάντων των συντελεστών της θεατρικής παράστασης με τον τίτλο ‘Jesus Christ Superstar’, που παίζεται στο θέατρο ‘Ακροπόλ’ (από 9/2/1018 και με προγραμματισμένη διάρκεια έως 29/4/2018, Σχετ.1), οδός Ιπποκράτους, αρ.9, Αθήνα

Καταθέτω την παρούσα μήνυση κατά των μηνυομένων για παράβαση των άρθρων 198 και 199 Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος, καθόσον συμμετέχουν από κοινού σε θεατρική παράσταση που περιέχει πράξεις και δηλώσεις οι οποίες αποτελούν βαρύτατη καθύβριση της ορθόδοξης θρησκείας και ακραία βλασφημία σε βάρος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω παράσταση παρουσιάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως μέλος της κοινότητας των ΧΙΠΙΣ, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών (Σχετ.5). Στην παράσταση παρουσιάζεται επίσης γυναίκα με το όνομα Μαρία Μαγδαληνή, δηλαδή με αναφορά στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή, να τραγουδάει στον Ιησού ερωτικό τραγούδι (Σχετ.2, σελ.2).”

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία επειδή -για μια ακόμη φορά- βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων της Εκκλησίας.

Άγνωστο αν θα κινηθούν οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές εξαιτίας των μηνύσεων των Μητροπολιτών Κυθήρων, Πειραιώς και Γόρτυνος.

Το απολύτως βέβαιο είναι ότι οι Ομολογητές ιεράρχες κατόρθωσαν:

1.) Αφενός μεν να στείλουν το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι υπάρχει αντίδραση για την αντιχριστιανική φρενίτιδα των ημερών μας.

2.) Να αναπτερώσουν το ηθικό των πιστών ότι υπάρχουν -έστω και λίγοι ιεράρχες- οι οποίοι αγραυλούν στο τιμόνι του καθήκοντος.

Ελπίζουμε ότι και άλλοι παραδοσιακοί αντι-οικουμενιστές Μητροπολίτες θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος είχε προτείνει για παρόμοια παράσταση, που παρουσίαζε τον Κύριο ως ομοφυλόφιλο, να γίνει πορεία της Ιεραρχίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο για να ματαιώσει την αισχρή και βλάσφημη παράσταση.

Αυτός που πρωτίστως έπρεπε να αντιδράσει και να καταθέσει μήνυση είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού στα όρια της Αρχιεπισκοπής ανεβαίνει η παράσταση! 

Πλην, όμως, ποιος σοβαρός άνθρωπος ελπίζει ότι θα ενεργήσει κατά Θεόν για τη βλάσφημη παράσταση ο Αρχιεπίσκοπος που υποσκάπτει ανοιχτά ή και υπόγεια όλους τους αγώνες της Εκκλησίας; 

No comments:

Post a Comment