Tuesday, February 27, 2018

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ 
ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στο ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο της Κύπρου, βρέθηκαν πολλοί αρχιερείς της ανά την Υφήλιον Ορθόδοξιας, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Γιόρτασαν τα 40χρονα της αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄. 

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος. Άνευ αντιλόγιας ο εν λόγω επίσκοπος και λιπαράς παιδείας είναι κάτοχος (ως Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ) και η ευφράδεια δεν του λείπει. 

Το ερώτημα που απασχολεί είναι αν ήταν το κατάλληλο πρόσωπο να εξάρει το νόημα της ημέρας, ήγουν τους αγώνες για τη διαφύλαξη της «άπαξ παραδοθείσης τοις αγίοις πίστεως», δηλαδή της φίλης Ορθοδοξίας. 

Είναι γνωστές τοις πάσιν οι οικουμενιστικές επιδόσεις του κ. Σαββάτου. Ενδεικτικά αναφέρω ότι κατά την επίσκεψή του στο άντρο του Παπισμού, τουτέστιν το Βατικανό, έσπευσε να ασπασθεί την δεξιάν του αιρεσιάρχου (με ύφος φτωχοσυμπέθερου που τον κάλεσαν στα σαλόνια της Ευρώπης). 

Μήπως ο ανωτέρω επίσκοπος δεν διακήρυξε ανερυθριάστως, προς πάσαν κατεύθυνση, την πλάνη περί διαιρεμένης Εκκλησίας; Σεβασμιώτατε, σοβαρολογείτε; Ορθοτομείτε τον λόγον της αληθείας αρνούμενος την ύπαρξη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας; 

Ποιος εξάλλου μπορεί να λησμονήσει ότι στη Σύναξη του Κολυμβαρίου, ο κ. Σαββάτος έβαλε φιλοτίμως το λιθαράκι του, ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να αποδεχθεί το αλήστου μνήμης κείμενο 6, κατά το οποίο άπαξ άπαντες οι κακόφρονες αιρετικοί  (και δη οι λίαν αγαπητοί στον κ. Σαββάτο Παπικοί) μετεμορφώθηκαν, οβιδιακώ τω τρόπω, αυθωρεί και παραχρήμα, σε «ετερόδοξες Εκκλησίες και ομολογίες»;!!! 

Και όλα αυτά στο Στρόβολο, μερικές εκαντοντάδες μέτρα από το σημείο στο οποίο μαρτύρησαν οι 13 Οσιομάρτυρες της Μονής Καντάρας, που προτίμησαν το θάνατο από την υποταγή στα κελεύσματα του κακόφρονος Παπισμού. 

Αλήθεια! Γιατί ανετέθη στον κ. Σαββάτο η ευθύνη να κάνει το κήρυγμα την Κυριακή της Ορθοδοξίας;

No comments:

Post a Comment