Thursday, February 15, 2018

ΜΕ ΜΙΑ NOVARTIS ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ!ΜΕ ΜΙΑ NOVARTIS ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ!

Της κ. Σοφίας Βούλτεψη
=====

Δεν χρειάζονται πια άλλες αποδείξεις. Ό,τι κι αν λέει ο κ. Τσίπρας, είτε μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, είτε αρθρογραφώντας, είτε τουιτάροντας, η υπόθεση με τις «αποκαλύψεις» αποκλειστικά από «προστατευόμενους» μάρτυρες και τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές προπαγανδιστικές επιχειρήσεις στην Ιστορία της προπαγάνδας.

Ακόμη πιο επιθετική και από εκείνη που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μισή ώρα μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, όταν η τότε σύμβουλος επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, η κ. Τζο Μουρ, έστειλε στους συνεργάτες της το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα: «Είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να κρύψουμε τις κακές για την κυβέρνηση ειδήσεις».

Τότε, υπήρχε και ένα πραγματικό περιστατικό. Αλλά γνωρίζουμε καλά ότι η προπαγάνδα, όταν δεν βρίσκει πραγματικά περιστατικά, είτε τα κατασκευάζει, είτε τα επισπεύδει.

Όπως είπαμε, η υπόθεση «αποκαλύφθηκε» την επομένη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Αυτό πια το έχουν καταλάβει όλοι.

Αλλά, όπως συμβαίνει πάντα, δίκην… πρωτοκόλλου, στην προπαγάνδα, τα «έκτακτα» περιστατικά δεν κρύβουν μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Και κρύβουν περισσότερα του ενός γεγονότα.

Έτσι, στις 12 Φεβρουαρίου, λίγο μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα – όπου μίλησε για «ετερόκλητους όχλους συλλαλητηρίων», υποστηρίζοντας ότι το «μη δώσετε τη Μακεδονία είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας» - ημέρα κατάθεσης της πρότασης για την προανακριτική για τη NOVARTIS, πληροφορηθήκαμε αιφνιδιαστικά την… αιφνιδιαστική συνάντηση Κοτζιά–Ντιμιτρόφ στη Βιέννη.

Με τη συνάντηση αυτή δεν ασχολήθηκε κανείς – όλοι ασχολούνταν με τη NOBARTIS.

Και ούτε, βέβαια, έγινε καμιά ανάλυση ή συσχετισμός ή αναφορά στο γεγονός ότι την ίδια μέρα, 12 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός του Ντιμιτρόφ, ο περίφημος Ζάεφ, επισκεπτόταν την Τουρκία, συναντιόταν με τον ομόλογό του Γιλντιρίμ και τον Ερντογάν και όλοι μαζί αντάλλασσαν δηλώσεις αφοσίωσης και λατρείας, με τον (περίφημο) Ζάεφ να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως έναν από «τους μεγαλύτερους φίλους της “Μακεδονίας”, έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας μας, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», ενώ «δυστυχώς η Ελλάδα συντηρεί αυτό το πρόβλημα εις βάρος μας εδώ και 25 χρόνια».

Φυσικά, ούτε μπήκε σε καμιά ανάλυση το γεγονός ότι τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας είχαμε τον εμβολισμό από τουρκική ακταιωρό σκάφους του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια. Και την επομένη, 13 Φεβρουαρίου, ο Ερντογάν εξετόξευσε τις απειλές του κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, , προειδοποιώντας «όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς, να μην κάνουν το λάθος βήμα», διότι μπορούν να κάνουν ό,τι και στο Αφρίν!

Συγγνώμη, αλλά πού είναι όλα αυτά μετά τη NOVARTIS; Πουθενά! Εξαφανίστηκαν. Και το νέο επεισόδιο στα Ίμια παρουσιάστηκε και αναλύθηκε αυτοτελώς, στο πλαίσιο της γενικής τουρκικής προκλητικότητας και των ερευνών για αέριο στην Κύπρο, και όχι σε συσχετισμό με τον άξονα Άγκυρας – Σκοπίων!

Αλλά πού να μείνει μυαλό με τη NOVARTIS; Στόχος επετεύχθη.

Και βέβαια, δεν είδα να δοθεί καμιά έμφαση στο γεγονός ότι στις 12 Φεβρουαρίου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο κ. Τσίπρας μας είπε ξεκάθαρα ότι το όνομα έχει δοθεί (αλήθεια, τότε γιατί το ζητάνε;). Τι είπε ο κ. Τσίπρας; Ότι «αυτό που καλείται να κάνει η Ελλάδα δεν είναι να δώσει ένα όνομα που ήδη έχει δοθεί από κάποιους άλλους, είναι να πάρει πίσω»!!! Τι να πάρει; Μα τα σύμβολα και τα περί αλυτρωτισμών. Αλλά δεν σκέφθηκε κανείς να τον ρωτήσει: Μα αν παραιτηθούν από γλώσσα, ταυτότητα, σύμβολα και άλλους αλυτρωτισμούς, τότε τι να το κάνουν το όνομα; Οπότε, όπως λέει και ο Μπουτάρης, μάλλον πρέπει να ξαναβαφτίσουμε τη δική μας Μακεδονία!

Αλλά άφησε μυαλό η NOVARTIS; Αυτός άλλωστε ήταν και ο προπαγανδιστικός στόχος.

Με μια NOVARTIS ξεχνιούνται όλα…

ΠΗΓΗ:

Ελεύθερη Ζώνη

No comments:

Post a Comment