Sunday, April 3, 2016

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ


ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ρωσίας:

"Με τον απερχόμενο Αποστολικό Νούντσιο στη Ρωσική Ομοσπονδία Αρχιεπίσκοπο Ιβάν Γιουρκόβιτς είχε συνάντηση στις 31 Μαρτίου ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος στην Πατριαρχική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας. Σημειωτέον ότι ο κ. Ιβάν Γιουρκόβιτς διορίσθηκε μόνιμος εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας παρά τις δομές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και του Παγκοσμίου Οργανισμού.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιβάν Γιουρκόβιτς για την μακρόχρονη συνεργασία, του ευχήθηκε για το νέο διορισμό και του απένειμε μετάλλιο «Δόξα και Τιμή».

Δεν φτάνει που η Εκκλησία της Ρωσίας διατηρεί σχέσεις με τον “Αποστολικό Νούντσιο” του Πάπα τώρα του δίνει και το μετάλλιο “Δόξα και τιμή”. Γιατί άραγε του ταιριάζει αυτή η δόξα και η τιμή; Για τις επιδόσεις της “Αγίας Έδρας” με την Ουνία στην Ουκρανία;

Δυστυχώς! Ακόμη ένα δείγμα της στάσης που τηρεί η Εκκλησία της Ρωσίας έναντι των αιρέσεων και δη του Βατικανού με το οποίο θα έπρεπε κανονικά να το χωρίζουν μεγάλες διαφορές αν μη τι άλλο τουλάχιστον για τις δραστηριότητες της Ουνίας στην Ουκρανία.

Το αποκορύφωμα των προκλήσεων εκ μέρους του Μακαριότατου Μόσχας Κύριλλου θα παρατηρηθεί σε λίγους μήνες στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο όταν οι Μοσχοβίτες σε αγαστή συνεργασία με τους Φαναριώτες θα προσπαθήσουν να θεσμοθετήσουν τις αιρέσεις της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας σαν πίστη της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment