Wednesday, April 6, 2016

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ


Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ
=====

Καινούριο συνοδικό ολίσθημα. Ερήμην της βουλήσεως του πιστού λαού, τον οποίον όμως προσφωνούν στις εγκυκλίους που εξαπολύουν κάθε τόσο ως "τέκνα του Κυρίου αγαπητά", και την οποία, εν προκειμένω, κάθε άλλο παρά διερμηνεύουν, και σε καταφανή αντίθεση προς αυτήν, οι συνοδικοί με την επιεικώς άφρονα επιλογή τους ρίχνουν νερό στο μύλο του οικουμενιστικού συγκρητισμού και της "πολυπολιτισμικότητας" που υπονομεύουν τη θρησκευτική και εθνική μας ταυτότητα. 

Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι του Θεού, της Εκκλησίας, του Έθνους, της Ιστορίας και της κοινωνίας για την ολέθρια απόφασή τους που συντελεί στο περαιτέρω ροκάνισμα των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών. 

Ο λαός του Θεού καλείται να αποδοκιμάσει το συγκεκριμένο αίσχος στεντορεία τη φωνή. Καμία δουλειά δεν έχει ο δίκερως γίγας της Ρώμης στην αιματοπότιστη πατρίδα μας με οποιοδήποτε πρόσχημα και οιαδήποτε δικαιολογία. Στιλέττο στην καρδιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έμπηξαν οι συνοδικοί με τη θλιβερότατη ενέργειά τους που προκάλεσε όχι μόνο βαθειά θλίψη στις τάξεις του ψυχικώς αλγούντος ποιμνίου αλλά και ιερή αγανάκτηση και δεινό σκανδαλισμό στις συνειδήσεις των πιστών.

Οι συνοδικοί, για μία ακόμη φορά, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών του εκκλησιαστικού σώματος. Με τη ληφθείσα, από την πλευρά τους, απόφαση προσέφεραν άριστες υπηρεσίες στην "πολιτική ορθότητα", τη νέα θεότητα του αιώνα μας, που λυμαίνεται το σύγχρονο κοινωνικό βίο. 

Αντί η Εκκλησία της Ελλάδος να αποτελέσει ανάχωμα στη λυσσώδη επιχείρηση της θρησκευτικής, εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ισοπεδώσεως της πατρίδας μας, η οποία έχει εξαπολυθεί από τους νεοταξίτικους και νεοεποχίτικους κύκλους, αυτή με τις επιλογές της δίδει την εντύπωση ότι σύρεται από τις εξελίξεις και προβαίνει σε ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.


Η Σύνοδος με την αχαρακτήριστη απόφασή της αποξενώθηκε έτι περαιτέρω από το ποίμνιο αφού προτίμησε να ενεργήσει, εν προκειμένω, με πολιτικά-επικοινωνιακά-κοσμικά κριτήρια παρά με αμιγώς εκκλησιαστικά-πνευματικά. 

No comments:

Post a Comment