Tuesday, April 5, 2016

ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΑ


ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ως να μην έφτανε το γεγονός ότι ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους έχει καταστεί κυριολεκτικά περιοδεύων ιεροκήρυκας καθ’ άπασαν την Ελληνική επικράτεια τώρα άρχισε να διαφημίζει τον πλανεμένο και θεομπαίκτη του Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό σαν άγιο.

Νομίζουμε ότι υπερέβηκε κάθε εσκαμμένο. Ο π. Εφραίμ εκτός από αυτά που ξέρει από ιδία πείραν για τον π. Ιωσήφ, ως παθών και όχι μαθών το ποιόν του, γνωρίζει επίσης ότι ο μ. του Γέροντας μεταξύ άλλων πλανών υποστήριζε τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως και θεωρούσε ότι ο ανθρώπινος νους είναι υπέρτερος της χάρης του Θεού. 

Δεν αγνοεί επίσης ο π. Εφραίμ ότι πέραν των όσων ο ίδιος γνωρίζει υπάρχει λίαν βεβαρυμένος φάκελλος στο Πατριαρχείο από την Εκκλησία της Κύπρου με φοβερές καταγγελίες σε βάρος του π. Ιωσήφ ο οποίος δεν ανοίγει για τους γνωστούς λόγους που σχετίζονται με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Με αυτά τα δεδομένα να παρακαλέσουμε τον Άγιο Καθηγούμενο θερμά, αφού αρέσκεται να παριστάνει τον περιοδεύοντα ιεροκήρυκα παρά τον Ηγούμενο, να μιλά για πνευματικά θέματα και για Αγίους ανθρώπους και όχι για θεομπαίκτες και πλανημένους σε βάρος των οποίων εκκρεμούν φάκελλοι με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν ακόμη και παιδιά.

No comments:

Post a Comment