Wednesday, April 6, 2016

ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ: 'ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 1200 ΧΡΟΝΩΝ"


ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ: "ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 1200 ΧΡΟΝΩΝ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ δήλωσε ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος είναι το πιο σπουδαίο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1200 χρόνων στην Ιστορία της Κρήτης.

Δηλαδή; Είναι πιο σπουδαίο από τη Σύνοδο που δικαίωσε τον Μέγα Φώτιο και τις Συνόδους που δικαίωσαν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά;

Άλλωστε δεν νομίζει ο Σεβ. Προικοννήσου ότι βιάζεται να εκφέρει κρίση για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο αφού ακόμη δεν συνήλθε και ουδείς γνωρίζει τις αποφάσεις της; Αν παρ’ ελπίδα οι Οικουμενιστές επικρατήσουν και θεσμοθετηθεί σαν πίστη της Εκκλησίας η αίρεση της διηρημένης Εκκλησίας και της Βαπτισματικής θεολογίας τότε η Σύνοδος αυτή, όχι μόνον δεν θα είναι σπουδαίο εκκλησιαστικό γεγονός, αλλά θα είναι αίσχος για την Ορθοδοξία και θα συγκαταριθμηθεί στις ληστρικές ψευδοσυνόδους της Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας. Ας μη προτρέχουμε, λοιπόν, να τις δώσουμε τα εύσημα ότι είναι το σπουδαιότερο εκκλησιαστικό γεγονός των τελευταίων 1200 χρόνων.

Επιπλέον! Ο Σεβ. Προικοννήσου θα είναι μέλος της 24 μελούς αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Θρόνου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.

Άρα θα δώσει εξετάσεις και θα κριθεί ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσει στη Σύνοδο. Ως μέλος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είναι υποχρεωμένος να πάρει θέση και η Ιστορία θα τον κρίνει ανάλογα. Θα συνταχθεί, άραγε, -όπως είναι οι προσευχές μας- με τον Σεβ. Ναυπάκτου Ιερόθεο και θα θεολογήσει εναρμόνιο μέλος θεολογίας ή θα ευθυγραμμιστεί με τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτο και θα ατιμάσει τη διακονία του;

No comments:

Post a Comment