Wednesday, January 14, 2015

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ!



ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Χολέβας στη “Δημοκρατία”:

“Ιδιαιτέρως με ανησυχούν οι θέσεις και οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τομείς, οι οποίοι άπτονται της εθνικής μας ταυτότητας, της Άμυνας, της Παιδείας και της Ασφάλειας του Πολίτη. Οι πολυπολιτισμικές και δήθεν προοδευτικές απόψεις των μαρξιστών-λενινιστών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποτύχει σε ολη την Ευρώπη. Οι Συριζαίοι δεν αγαπούν την έννοια του Έθνους, αποφεύγουν και τη λέξη ακόμη, σε μία εποχή κατά την οποία σε όλη την Ευρώπη καταγράφεται η πανηγυρική επιβίωση του εθνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θαυμάζει την πολυπολιτισμικότητα, την ώρα που η Μέρκελ, ο Κάμερον, αριστεροί διανοούμενοι και πολλοί άλλοι παραδέχονται ότι η ιδεολογία αυτή κατέρρευσε παταγωδώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε λάβει θέση υπέρ του διχοτομικού Σχεδίου Ανάν, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να μιλήσει για ανακήρυξη της ΑΟΖ, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει ειδικό επιτελείο γι’ αυτόν τον σκοπό και έχει διακηρύξει την πρόθεση της χώρας μας να προχωρήσει σε βήματα δυναμικά  σε συνεννόηση – κατ’ ανάγκην- με τις γειτονικές χώρες. Θυμίζω χαρακτηριστικά την τριμερή συμφωνία Ελλάδος- Κύπρου-Αιγύπτου.

Στα θέματα Ορθοδοξίας και σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας η Νέα Δημοκρατία δεν ζητεί αναθεώρηση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος. Και στην πράξη βλέπουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ως κυβερνήτης τον σεβασμό του προς την Εκκλησία και διατήρησε τους διακριτούς ρολους με πνεύμα συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόθεση να διακόψει τη μισθοδοσία των κληρικών, να μετατρέψει την Εκκλησία σε απλό σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου, να κατεβάσει τις εικόνες από σχολεία και δικαστήρια και να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών από Ορθόδοξο σε θρησκειολογικό. Η πρόσφατη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει τους θρησκεύοντες ψηφοφόρους δεν πείθει. Είναι πολύ γνωστές οι δηλώσεις του ότι είναι άθεος καθώς και η ανακοινωση του κόμματός του, η οποία καλούσε τον λαό της Λαμίας να μην μετάσχει στη Δοξολογία και στη Λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Λουκά  κατά την επέτειο της  απελευθερώσεως από τους Γερμανούς.

Η συμμετοχή του κ. Τρεμόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύει ότι η ευαισθησία του κόμματος στο Μακεδονικό ζήτημα είναι ανύπαρκτη και η σχέση του με τη Ιστορία μας προβληματική Θυμίζω επίσης τα συνεχή δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας» για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ακραία στοιχεία της  μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λαθρομεταναστών. Η αθρόα είσοδος και η απονομή ιθαγενείας θα διαλύσει την εθνική μας ταυτότητα και θα μας μετατρέψει σε παράδεισο των τζιχαντιστών.”

Υπάρχει αντίρρηση στα όσα λέγει ο κ. Χολέβας; Προφανώς όχι, αφού καταγράφει αδιαμφισβήτητα γεγονότα και όχι προσωπικές απόψεις.

Και όμως! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας θα εκλεγεί πρωθυπουργός.

Γιατί, όμως, αφού είναι ένας αγράμματος άνθρωπος που στερείται και των πιο στοιχειωδών ικανοτήτων για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του πρωθυπουργού;

Επειδή ο κόσμος δεν ακούει επιχειρήματα και δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια.

Απλά οι ψηφοφόροι είναι θυμωμένοι -πολύ θυμωμένοι- εξαιτίας των θυσιών που τους επιβάλλει το Μνημόνιο και θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Ξέρουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι ανίκανος και ανεύθυνος.

Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μας βγάλει από το Μνημόνιο.

Ξέρουν ότι θα θάψει τα εθνικά θέματα.

Ξέρουν ότι θα χτυπήσει αλύπητα την παιδεία, τη γλώσσα και την Εκκλησία.

Αλλά θα τον ψηφίσουν.

Επειδή δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια.

Επειδή δεν τους νοιάζει πόσο ασύγκριτα χειρότερα θα είναι όλα σε σχέση με το τι είναι τώρα.

Η ευθύνη δεν βαραίνει επομένως ούτε τις σκοτεινές δυνάμεις, ούτε τη λέσχη Μπίντελμπεργκ, ούτε τους προσκόπους. 

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Ελληνικό λαό.

Αυτά για όσους δεν θέλουν να κοροιδεύουν τον εαυτό τους και να χαιδεύουν αυτιά.

Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.

No comments:

Post a Comment