Tuesday, January 13, 2015

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ



Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι σαν να ξέσπασε πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων και αφάνισε κυριολεκτικά αμέσως όλες τις άλλες ειδήσεις.

Εκατοντάδες ιστολόγια -όχι μόνον θρησκευτικά- αναφέρθηκαν στον Οσιο Παίσιο τον Αγιορείτη αμέσως μετά την ανακοίνωση της επίσημης αγιοκατάταξής του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Καμιά εκκλησιαστική είδηση δεν μπόρεσε να σταθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Ούτε καν οι ειδησεις που αφορούν συνταρακτικά διεθνή γεγονότα ή τον προεκλογικό πυρετό των ημερών μας.

Ο ταπεινός ασκητής της Παναγούδας τους έσβησε κυρολεκτικά όλους.

Ειδήσεις, φωτογραφίες, τοιχογραφίες, εικόνες, Παρακλήσεις, Ασματικές Ακολουθίες, Απολυτίκια, αγρυπνίες προς τιμή του και ειδικά άρθρα γράφτηκαν κατά εκατοντάδες αμέσως μετά την αναγγελία της αγιοκατάταξής του.

Αυτός ο κατακλυσμός αναφοράς στο πρόσωπο του Οσίου Παισίου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι πολλοί γνώριζαν από καιρό: Στο πρόσωπο του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη ο μοναχισμός, το Αγιον Ορος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος -και όχι μόνο- βρήκαν ένα άγιο πανορθόδοξης ακτινοβολίας που καθιερώθηκε στη συνείδηση των πιστών ως Αγιος ενώ ακόμη ήταν εν ζωή. Πολλώ μάλλον μετά την κοίμησή του με τα αναρίθμητα θαύματα που επιτελεί.

Το γεγονός αυτό και μόνον αποδεικνύει πόσο αληθινό είναι το Ευαγγέλιο.

Ο κόσμος συνειδητοποιεί μέσω του απλού κι ολιγογράμματου αγιασμένου μοναχού ότι το Ευαγγέλιο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη σε κάθε εποχή και μάλιστα στη δική μας και να δώσει καρπό ευκλεή όπως τον Οσιο Παίσιο.

Ο Οσιος Παίσιος ο Αγιορείτης είναι η καλύτερη και η πιο δυνατή απολογητική της Εκκλησίας.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αν το Ευαγγέλιο δεν είναι αληθινό, αν η Εκκλησία δεν συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία που Της ανέθεσε ο Χριστός, τότε πώς αγιάζουν άνθρωποι όπως άγιασε ο Οσιος Παίσιος;

Μακάρι όλοι να ενωτισθούμε το βαθύτερο μήνυμα της αγιοκατάταξης του Οσίου Παισίου.

Πρίν και πάνω από κάθε τι άλλο προέχει ο προσωπικός μας αγιασμός και όλα τα άλλα ακολουθούν μόνα τους ακόμη και αν δεν επιδιώξουμε συνειδητά να τα προβάλουμε.

Ταις του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου πρεσβείαις Χριστέ ο Θεός ημών άνοιξε τις πόρτες της Βασιλείας Σου για μας τους αμαρτωλούς.

No comments:

Post a Comment