Tuesday, June 4, 2013

Ο ΑΡΧΙΜ. ΙΩΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ



Ο ΑΡΧΙΜ. ΙΩΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Γράφει σε εκτενές κήρυγμά του, από το οποίο αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια τα ακόλουθα αποσπάσματα, ο Ομολογητής Αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ Κωνστάνταρος:

“Λίγοι έως ελάχιστοι είναι οι αυθεντικοί χριστιανοί. Οι υπόλοιποι ανήκουν σε δύο μεγάλα στρατόπεδα. Ανήκουν είτε στο στρατόπεδο των χλιαρών, είτε συμπεριλαμβάνονται στο στρατόπεδο των εχθρών του Χριστού και των αντιχρίστων. 

Και αυτοί πάλι οι εχθροί, διαιρούνται σε δύο μερίδες. 

Σ' όσους φανερά και αδιάντροπα χτυπούν τον Χριστό και το Σώμα Του, δηλ. την Εκκλησία Του, και σε όσους εμφανίζονται ως υπεράνω υποψίας δηλ. οι καμουφλαρισμένοι εχθροί της αληθείας, όπως η ίδια πλέον η πραγματικότητα έχει αποδείξει. Σ' αυτούς δηλαδή που ως άλλος Ιούδας, εισχωρούν ακόμα και στον «κύκλο των μαθητών»...

Το πλήθος των μη συνειδητών Χριστιανών, επί της ουσίας δεν έχει καμμία σημασία, διότι όπως σε όλα τα πράγματα και τις καταστάσεις της ζωής, πολύ περισσότερο εδώ, δεν έχει σημασία το μέγεθος της ποσότητας και η αριθμητική πλειοψηφία, αλλά η ποιότητα των ανθρώπων που επιλέγουν συνειδητά ν' ανήκουν ως οργανικά μέλη στο Σώμα του Χριστού και να είναι όντως πιστοί Χριστιανοί. 

Αραγε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μάλιστα οι ταγοί της διοικήσεως, συνειδητοποιούν το απόλυτον της Ορθοδοξίας, το οποίο εν βραχύ ρήματι συνοψίζεται στην φράση «εκτός Εκκλησίας-Ορθοδοξίας ουκ έστι σωτηρία»;

Πώς να βελτιωθεί η κατηχητική και πώς να επανέλθει ο επανευαγγελισμός του λαού, όταν, όχι απλώς αγνοούμε τους δογματικούς αγώνες, αλλά φαίνεται εκ των πραγμάτων να έχει «πέσει άνωθεν γραμμή», ώστε να υποβιβάζονται οι ιεροί και πολυμέτωποι αγώνες των Αγίων μας;

Πώς να αυξηθεί ο θείος έρως για τη νοερά προσευχή;

Και στη νεολαία μας πώς να ριζώσει ο άγιος πόθος της ολοκληρωτικής αφιερώσεως, όταν υπό τινών «θεολόγων-φιλοσόφων» μάλλον «φιλοζόφων», προβάλλονται τα σαρκικά ως δήθεν οδός θεογνωσίας; Και το χειρότερο ότι τα εμετικά αυτά νεονικολαϊτικά κηρύγματα, δεν καταδικάζονται επίσημα από την Εκκλησιαστική διοίκηση; Πώς αλήθεια να γνωρίζουν τα των δογματικών αγώνων, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη οι πιστοί, όταν κατ' ευφημισμόν θεολόγοι κηρύσσουν και γράφουν παν ό,τι τους έρχεται στον εσκοτισμένο νου περί Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας, προβάλλοντας δυστυχώς και μέσω θρησκευτικών εντύπων κάποιες φορές, τόσο τα «άρρητα ρήματα» που τους εκφράζουν, όσο και τις περγαμηνές υψηλών κέντρων διοικήσεων που κατέχουν, φυσικά προς καταισχύνην τους;”

Οι επισημάνσεις του π. Ιωήλ χτυπούν κέντρο. 

Αγνωστη μόνον είναι η απήχηση των λόγων του στα ώτα των συστηματικά και συνειδητά παρανομούντων.

Ο ηγέτης των Νεορθόδοξων και των Νεονικολαιτών κ. Χρ. Γιανναράς, όχι μόνον δεν κλήθηκε για να απολογηθεί για τις κατά συρροήν απροκάλυπτες αιρέσεις που για δεκαετίες αμετανόητα δημόσια κηρύττει, αλλά και του επιδαψιλεύονται διάφοροι επίσημοι τιμητικοί ακαδημαικοί τίτλοι από παντού.!!! 

Ορισμένες Θεολογικές Σχολές - εν οις και η περίπυστος Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης - του απένειμαν επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα και τώρα, όπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο “Ημερολόγιο Αποδημίας”, οργανώνεται συνέδριο στη Μεγάλη Βρετανία για τη θεολογία του κ. Γιανναρά. 

Οίκοθεν νοείται ότι η συνεχής επιδαψίλευση ακαδημαικων τίτλων στον ασεβή και κακόδοξο Καθηγητή κ. Χρ. Γιανναρά κάθε άλλο παρά τον βοηθά να αναιρέσει τις κακοδοξίες του. 

Οσο για τους Οικουμενιστές - με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη - έρχονται στην Ελλάδα και μας ρίχνουν στάκτη στα μάτια με ορθόδοξα κηρύγματα και αμέσως ύστερα συνεχίζουν τις διεθνείς περιοδείες τους και δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός απο το να μεταίρουν όρια αιώνια α έθεντο οι πατέρες μας για τη σωτηρία μας και συμπροσεύχονται (άκουσον! άκουσον!) ακόμη και στη “Μητέρα Γαία”, με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους.!!!

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα - με αφορμή τον εορτασμό του Ιωβηλαίου του μακαριστού Πατριάρχη Αθηναγόρα - μας βομβαρδίζουν κυριολεκτικά με "άρρητα ρήματα" για τον αποστάτη Πατριάρχη.

Ταυτόχρονα απειλούν ορθόδοξους κληρικούς επειδή βαπτίζουν τους Παπικούς που προσέρχονται στην Ορθοδοξία στην απέλπιδα προσπάθειά τους να εμπεδώσουν την αιρετική Αγγλικανικής εμπνεύσεως “βαπτισματική θεολογία” και τη θεολογία των “αδελφών Εκκλησιών” του Μπαλαμάντ που αναγνωρίζει (άκουσον! άκουσον!) έγκυρα μυστήρια στους αιρετικούς.!!!

Αλήθεια! Αν έχουν έγκυρα μυστήρια οι Παπικοί τότε το Βατικανό είναι Εκκλησία που παρέχει νόμιμη οδό αθλήσεως για τη σωτηρία. Επομένως προς τι οι διάλογοι;

Αλλά ζει Κύριος! Πιστεύουμε σε Θεό που ανέστη εκ νεκρών. Η Εκκλησία είναι το Σώμα Του. Δεν θα Την εγκαταλείψει ούτε στα χέρια των Οικουμενιστών, ούτε στα χέρια των Νεονικολαιτών και των Νεορθόδοξων.

No comments:

Post a Comment