Monday, June 3, 2013

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΑΡΧΗ!



ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΑΡΧΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, ρεπορτάζ του κ. Λουκά Παναγιώτου:

“Λιτά και απέριττα, σε κλίμα κατάνυξης και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εόρτασε, σήμερα, εν μέσω της ευφρόσυνης πασχάλιας περιόδου, τα ονομαστήρια του, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.

Ο Πανιερώτατος προέστη, το πρωί, στο Καθολικό της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και τίμησε μετά των πατέρων και αδελφών της Μονής, την εορτή της Σαμαρείτιδος, καθώς και την μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού.

Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος και ο εκ των αδελφών της Μονής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κύκκου δέχθηκε τις συγχαρητήριες ευχές των αδελφών και πατέρων της Μονής, των κληρικών και του λαού της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κύκκου και Τηλλυρίας.”

Πολλές φορές σταθήκαμε επικριτικοί έναντι του Σεβ. Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, επειδή διακρίναμε κάποιες τάσεις εκκοσμίκευσης που απάδουν σε Καθηγούμενο Μονής.

Αυτή τη φορά καθηκόντως του ευχόμαστε "εις έτη πολλά" και τον συγχαίρουμε υικά εκ μέσης καρδίας για τον ορθόδοξο τρόπο που γιόρτασε τα ονοματήριά του.

Ετσι γιορτάζει ένας ορθόδοξος ιεράρχης την ονομαστική του γιορτή. 

Οχι με φιέστες και με συλλείτουργα και με κοσμικές φανφάρες.

Με σεμνότητα και ταπείνωση τελεί τη Θεία Λειτουργία και ευχαριστεί τον Χριστό, την Παναγία και τον Αγιο που φέρει το όνομά του και τους παρακαλεί να τον φωτίζουν στη διακονία του.

Μακάρι πάντοτε να μας δίνεται η αφορμή να επαινούμε - όπως διακαώς επιθυμούμε - τον Σεβασμιότατο Κύκκου και όλους τους ιεράρχες μας για τις ορθές τους ενέργειες.

No comments:

Post a Comment