Tuesday, June 4, 2013

ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥ




ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ από το www.real.gr:

“Ο πάπας Φραγκίσκος προτίθεται φέτος να μην πάει διακοπές για να μείνει κοντά στους πιστούς που ζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Οι καθιερωμένες γενικές ακροάσεις των πιστών της Τετάρτης τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα γίνονται στην θερινή κατοικία του ποντίφικα, στην λίμνη του Καστέλ Γκαντόλφο - τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη - αλλά στην αίθουσα του πάπα Παύλου του Έκτου, στο Βατικανό, γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

Ο πάπας φέρεται ότι εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει εντός παπικού κρατιδίου και τον Αύγουστο για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που δεν μπορούν λόγω της κρίσης να πάνε ούτε μια ημέρα διακοπές.

Πάνω από το 50% των κατοίκων της ιταλικής πρωτεύουσας πρόκειται να περάσει όλο το φετινό καλοκαίρι εντός των τειχών της Αιώνιας Πόλης, κατά σχετικές εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας Πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι είπε ότι ο Αργεντινός ποντίφικας ίσως αναπαυθεί για λίγες ημέρες τον Ιούλιο, πριν από το ταξίδι του στην Βραζιλία - από τις 22 μέχρι τις 29 του μηνός - στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντηση των καθολικών νέων όλου του πλανήτη.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Λομπάρντι απέφυγε να απαντήσει ερωτηθείς αν ο Πάπας θα παραμείνει όλο τον Αύγουστο εντός του παπικού κρατιδίου.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν έχει μετακομίσει ακόμα στο διαμέρισμα όπου διέμειναν οι προκάτοχοί του, διότι θεωρεί ότι είναι «υπερβολικά μεγάλο και πολυτελές». Διαμένει στον εκκλησιαστικό ξενώνα Σάντα Μάρτα, όπου διανυκτερεύουν οι καρδινάλιοι όταν γίνεται Κογκλάβιο.”

Καταιγισμός επικοινωνισμού από το Βατικανό.

Τύφλα να έχει το Χόλυγουντ.!!!

Το ρεπερτόριο του θίασου “Πάπας Φραγκίσκος"  είναι πλουσιότατο.

Μπαράζ θεατρικών παραστάσεων με μόνιμο μοτίβο “Ο Πάπας των φτωχών.”

Δεν θα πάει διακοπές, είπε ο Πάπας, για να συμπαρασταθεί στο λαό της Ιταλίας λόγω της κρίσης.

ΕΚΤΟΣ;!!!

Εκτός από μια περίοδο πριν τη μετάβασή του στη Βραζιλία...!!!

Δηλαδή και πριν τη Βραζιλία διακοπές και στη Βραζιλία διακοπές!

Κατά άλλα όμως δεν θα πάει διακοπές...!!!

Απέφυγε επίσης να απαντήσει αν θα είναι όλο τον Αύγουστο στο Βατικανό!

Αλλά, εσείς, μην το ξεχνάτε! 

Ο "Αγιος πατήρ" δεν θα πάει διακοπές.!!!

Τέτοιο Ιησουίτη, τέτοιο θεατρίνο Πάπα, ούτε που το φανταζόμουνα ότι θα αποκτούσε το Βατικανό.

Προηγήθηκε βέβαια ο Πολωνός Πάπας Βοιτύλας - ο και “μακάριος” και ο μετ’ ου πολύ “Αγιος” του Βατικανού -, που ήταν και στο επάγγελμα ηθοποιός, και του οποίου η Παπωσύνη είχε έντονο  θεατρικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος είναι αξεπέραστος.

Ανεβάζει τουλάχιστον άπαξ της εβδομάδας θεατρική παράσταση.!!!

Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις, θα ξεπεράσει τον πολυγραφότερο συγγραφέα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ισπανό συγγραφέα Λόπε ντε Βέγκα, ο οποίος έγραψε 1,800 θεατρικά έργα (εκτός από 3,000 σονέτα, 9 έπη, 3 μυθιστορήματα και 4 νουβέλλες!).

Δεν αναμένω τον Πάπα Φραγκίσκο να γράψει σονέτα, νουβέλλες και μυθιστορήματα αλλά θεατρικά έργα σίγουρα.

No comments:

Post a Comment