Sunday, June 2, 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ



ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Η επιτροπή παιδείας και πολιτισμού της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Αγγελίδη, Καθηγητή του Strategic Management του Saint John’s University που έχει μάλιστα την κοσμητεία του Τμήματος Management.

Το θέμα του ήταν καθαρά ακαδημαικό. Ο Καθηγητής κ. Αγγελίδης μίλησε σαν ακαδημαικός, όσο πιο κατανοητά μπορούσε, αλλά είναι πλέον ή βέβαιο ότι λίγοι από το ακροατήριό του μπορούσαν να κατανοήσουν την ομιλία.

Αυτό έγινε προπαντός σαφές από τις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι ακροατές μετά το τέλος της ομιλίας.

Πλην όμως η ωφέλεια από την ομιλία ήταν καταφανής επειδή το ακροατήριο στο ναό που έγινε η ομιλία και στην κοινοτική αίθουσα στη συνέχεια που προσφέρθηκε κέρασμα, συμμετείχε ζωηρά στη συζήτηση με τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Η εσχατολογία και η θεωρία της εξελίξεως αποδείχτηκαν ότι ήταν στην κορυφή του ενδιαφέροντος των πιστών.

Η ομιλία του Καθηγητή κ. Αγγελίδη σκοπό είχε να διερευνήσει την σχέση του Ευαγγελίου με τα συμπεράσματα των επιστημόνων του Management για τον πιο παραγωγικό τρόπο διαχείρισης των επιχειρήσεων.

Η σημασία της ομιλίας έγκειται, όχι τόσο στο ίδιο της το περιεχόμενο, που επαναλαμβάνω ήταν  καθαρά ακαδημαικό, αλλά στην προσωπική πίστη του κ. Αγγελίδη. 

Πρόκειται για διαπρεπή Καθηγητή του αντικειμένου του με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, που τιμά την πατρίδα μας στις ΗΠΑ. 

Είναι πατέρας μιας θαυμάσιας χριστιανικής οικογένειας και συνειδητός χριστιανός και άνθρωπος που του αρέσει να θεολογεί.

Τον Καθηγητή κ. Αγγελίδη παρουσίασε στους πιστούς ένα άλλο μέλος της επιτροπής παιδείας και πολιτισμού της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου: Ο Καθηγητής της Τοξικολογίας κ. Σπύρος Κατσίφης στο Πανεπιστήμιο του Bridgeport.

No comments:

Post a Comment