Monday, June 17, 2013

ΩΣΤΕ; ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3;!!!



ΩΣΤΕ; ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3;!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Ούτε που είχα σκεφτεί ότι το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ3 θα μπορούσε να έχει τόσο ευεργετικά αποτελέσματα.!

Θα με ρωτήσετε ίσως: 

Αναφέρεσαι στην ανάγκη να κλείσει ένα ίδρυμα στο οποίο οι εκάστοτε κυβερνήσεις βόλευαν τους ημέτερους για να παράγει σχεδόν σ’ όλους τους τομείς αρνητικό έργο;

Αναφέρεσαι στην ανάγκη να μειωθεί ο δημόσιος τομέας με την απόλυση των υπεράριθμων αδρά αμειβόμενων καρεκλοκένταυρων και μάλιστα όσων κατέλαβαν προνομιακές θέσεις με ρουσφέτι;

Οχι ακριβώς!

Αναφέρομαι στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, όπως το καταγράφει το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ειδήσεων Romfea.gr..

Αν, λέγει ο Σεβασμιότατος, κλείσει η ΕΡΤ - και μάλιστα η ΕΡΤ3 - δεν θα μεταδίδεται η Θεία Λειτουργία και προπαντός δεν θα μεταδίδεται το κήρυγμά του με τις εθνικιστικές κορώνες και το ανούσιο περιεχόμενο.

Θα χαρούν οι Σκοπιανοί, λέγει ο προσφωνούμενος εν τοις ορίοις της Μητροπόλεως του “Παναγιότατος”, επειδή δεν θα ακούγονται τα πύρινα πατριωτικά του κηρύγματα.!!!

Τρέμε κόσμε! 

Τρέμετε Σκόπια! 

Τα κηρύγματα του Σεβ. κ. Ανθιμου θα σιγήσουν από την ΕΡΤ3 για μερικές βδομάδες - δυστυχώς -, διότι μόλις επαναλειτουργήσει δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Σεβ. κ. Ανθιμος θα ξαναρχίσει από τα ερτζιανά της ΕΡΤ3 να μας βομβαρδίζει ανηλεώς με τους λόγους της βαθυστόχαστης σοφίας του.

Στα θέματα που όφειλε να μιλά με σθένος ο Σεβασμιότατος - όπως λ.χ. για τον Οικουμενισμό, τον Νεονικολαιτισμό και τους νεωτερισμούς - έχει το στόμα του ερμητικά κλειστό. 

Αλλη έγνοια έχει! Να μας το παίζει "Μακεδονομάχος" από άμβωνος. 

Είναι αναγκαίο να διευκρινίσω ότι συμφωνώ με τις θέσεις του Σεβ. για την ονομασία των Σκοπίων.

Ο Σεβ. όμως πρέπει να αντιληφθεί ότι ο άμβωνας δεν είναι podium πολιτικών παρεμβάσεων, αλλά βήμα το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να καλεί τους πιστούς σε μετάνοια, ευκαιρία για να επισημάνει τις κακοδοξίες και την αμαρτία. 

No comments:

Post a Comment