Thursday, June 27, 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ




ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος” του κ. Σωτήρη Τζούμα, την ακόλουθη ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες των Δ. Πορφύρη και της Π. Σταφυλά:

“Ισλαμιστές δολοφόνησαν φραγκισκανό μοναχό στην Συρία. Μ’ αυτόν τον τίτλο το Παρατήριο της Χριστιανοφοβίας 24 /06/13 ανακοινώνει τη δολοφονία 49χρονου μοναχού. Την Κυριακή 23 Ιουνίου ο π. Φραγκίσκος Μουράτ συριακής καταγωγής δολοφονήθηκε μέσα στο μοναστήρι της Ακολουθίας των Αγίων Τόπων στο Γκασαντίεσχ, κοντά στη Χομς στη βόρεια Συρία. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι στη μονή επιτέθηκαν αντάρτες που είχαν ενσωματωθεί στην τζιχαιστική οργάνωση Τζαχμπάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο της Νίκης). Η μονή στην οποία διέμενε μόνος δείχνει ολοκληρωτικά λεηλατημένη. Eίχε αποτραβηχτεί εδώ και κάποια χρόνια ως ερημίτης. Ο π. Φραγκίσκος ήταν γνωστός στην γύρω περιοχή. Έγινε δόκιμος μοναχός στη Ρώμη. Αφού χειροτονήθηκε ιερέας, επέστρεψε να υπηρετήσει στη Συρία. Άρχισε την ανέγερση μονής αφιερωμένης στον Άγιο Συμεών το Στυλίτη στο Γκασαντίεσχ. Κατά την διάρκεια του πολέμου το μοναστήρι βομβαρδίστηκε και ο π. Φραγκίσκος κατέφυγε στην Μονή των Αγίων Τόπων για λόγους ασφαλείας αλλά και για να υπηρετεί μια γειτονική θρησκευτική κοινότητα.

Tο Le Point αναφέρει ότι ένας άλλος μοναχός ο π. Firas πήγε από το Κανάγιεχ για να περισυλέξει την σωρό του θύματος και να την προετοιμάσει για την ταφή. Ο υπεύθυνος των Φραγκισκανών στη Συρία Χαλίμ Noυτζαίμ δήλωσε ότι «όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι υποστηρίζοντας τους αντάρτες η Δύση υποστηρίζει τους ακραίους ισλαμιστές και τους βοηθάει να σκοτώνουν τους χριστιανούς. Μ’ αυτήν τη στάση της δε θα παραμείνει ούτε ένας χριστιανός σ΄ αυτές τις περιοχές». Ο επίσκοπος Ιάκωβος Μπέχναν Χίντο τιτουλάριος της συροκαθολικής εκκλησίας στην Χασσάκε αναφέρει στο πρακτορείο Fides: «Όλη η ιστορία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής σημαδεύτηκε και ευδοκίμησε από το αίμα των μαρτύρων των πολυάριθμων διωγμών. Αυτά τα τελευταία χρόνια είχα γίνει αποδέκτης πολλών μηνυμάτων του π. Μουράτ με τα οποία μου έδειχνε ότι απόλυτα συνειδητά διακινδυνεύει τη ζωή του. Αυτός πρόσφερε τη ζωή του για την ειρήνη στη Συρία και σ΄ολόκληρο τον κόσμο.»

Λοιπόν; 

Σεπτοί Πρωθιεράρχες και Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κύπρου, του Πατριαρχείου Μόσχας και του Πατριαρχείου Σερβίας;

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το Βατικανό είναι σε θέση να μας βοηθήσει σε οτιδήποτε;

Προσοχή! Οχι κατ’ ανάγκην επειδή δεν θέλει, αλλά απλούστατα επειδή δεν μπορεί να βοηθήσει.

Ακούν κανένα οι Ισλαμοφασίστες;

Η κοινή λογική λέγει ότι, αν μπορούσε το Βατικανό να βοηθήσει κάποιο, θα βοηθούσε πρώτα τους δικούς του ανθρώπους.

Αλλά, όπως βλέπετε, σαν τα αρνιά σφάζουν οι αντίχριστοι ισλαμοφασίστες τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής όλων των χριστιανικών δογμάτων.

Επομένως; 

Ποια αξία έχουν οι Διαθρησκειακοί σας διάλογοι και οι συμπροσευχές σας με τον αιρεσιάρχη της Ρώμης, αφού ουδένα πρακτικό αποτέλεσμα  προσφέρουν υπέρ των απηνώς διωκόμενων χριστιανών της Μέσης Ανατολής και όχι μόνον;

Η Εκκλησία οφείλει να διαλέγεται με όλους, αλλά να διαλέγεται για να κηρύττει την αλήθεια του Ευαγγελίου. 

Οχι για να εξυπηρετεί εγκόσμιες σκομιπότητες, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση - ήτοι η διάσωση των χριστιανών από τους Ισλαμοφασίστες - ουδόλως ευοδούνται έτσι κι αλλιώς.

Ούτε οι προσκλήσεις στον Πάπα, ούτε οι συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους, ούτε η συμμετοχή στον ΠΣΕ, ούτε οι προδοτικές - για την Ορθοδοξία - συμφωνίες Σαμπεζύ και Μπαλαμάντ, ούτε τα προδοτικά - για την Ορθοδοξία - κοινά κείμενα της Ραβέννας και του Πόρτο Αλέγκρε, ούτε, ούτε, ούτε, μπορούν να σταματήσουν ή να μετριάσουν την δολοφονική μανία των Ισλαμοφασιστών.

No comments:

Post a Comment