Sunday, June 2, 2013

Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ, Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ



Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ, Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, την ομιλία του Αιδεσιμολογιότατου Μεγάλου Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιου Τσέτση, που εκφώνησε στο συνέδριο για τον Πατριάρχη Αθηναγόρα που έγινε στην Κρήτη.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την κατακλείδα της ομιλίας:

Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς, αγαπητοί Πατέρες και αδελφοί, κυρίες και κύριοι, επιτρέψατέ μου να περάνω τον λόγο με ένα ερώτημα: 

Τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά την προς Κύριον εκδημία του, και από τας αιωνίους Μονάς όπου αυλίζεται η ψυχή του, τι διαλογισμούς να κάμει άραγε ο οραματιστής αυτός Πατριάρχης, όταν διαπιστώνει την σημερινή αποτελμάτωση των διαχριστιανικών θεολογικών διαλόγων; 

Τι να φρονεί για την καρκινοβατούσα πορεία της κάποτε σφριγηλής και δυναμικής Οικουμενικής Κινήσεως του δευτέρου ημίσεος του εικοστού αιώνος; 

Και το κυριώτερο, τι να σκέπτεται όταν βλέπει το μετέωρο βήμα τής Ορθοδοξίας, η οποία φαίνεται να είναι πλέον ανήμπορη, για να μη πω ανίκανη, να συγκαλέσει μιαν Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, για την οποία ομιλεί εδώ και 90 χρόνια, από το 1930, και προετοιμάζει επί μισό αιώνα; 

Κύριος oίδε τι σκέπτεται ο μακαριστός Πατριάρχης Αθηναγόρας, σεβαστή ομήγυρις, Κύριος οίδε.”

Αντί να σας απασχολεί, Αγιε Μεγάλε Πρωτεπρεσβύτερε του Οικουμενικού Θρόνου, τι σκέπτεται τώρα ο μακαριστός Πατριάρχης Αθηναγόρας, θα ήταν καλύτερα εσείς προσωπικά και οι λοιποί Φαναριώτες και Σαμπεζιώτες, να σκεφθείτε ποιες συνέπειες θα έχει για την Ορθοδοξία η άκαιρη και άστοχη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Γέροντά μου, ένα είναι το σίγουρο είτε σας αρέσει, είτε όχι.

Υπάρχουν ΜΟΝΟΝ δύο ενδεχόμενα αν συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος αυτή την περίοδο.

1.) Να είναι Σύνοδος της πλάκας κυριολεκτικά. Πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, καμπανίτης οίνος, δείπνα, προπόσεις, προσφωνήσεις, αντιφωνήσεις, μηνύματα αρχηγών θρησκευτικών ομάδων, αρχηγών κρατών και οργανισμών, επαναβεβαίωση της συμφωνίας επί των ήδη συμφωνηθέντων στις Προσυνόδους κτλ..

Δηλαδή;

Ουσιαστικό αποτέλεσμα μηδέν. Σύνοδος της πλάκας. 

Αν συγκληθεί με αυτή την ατζέντα η Μεγάλη Σύνοδος, η Ιστορία θα γράψει ότι επί Πατριαρχείας Βαρθολομαίου συνήλθε Σύνοδος χωρίς νόημα ανάξια του θεσμού των συνόδων.

2.) Υπάρχει και δεύτερο ενδεχόμενο πολύ χειρότερο από το πρώτο. 

Κυριολεκτικά εφιαλτικό.

Αφρόνως - για να μην πει κανείς παραφρόνως - πράττοντας ο Παναγιότατος να συγκαλέσει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και να τολμήσει να περάσει γραμμή σε ουσιαστικά θέματα χωρίς τη συγκατάθεση της Εκκλησίας της Ρωσίας. 

Τότε, Αγιε Μεγάλε Πρωτοπρεσβύτερε του Οικουμενικού Θρόνου, δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει ότι μεγάλα δεινά θα πλήξουν ανελέητα την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Αντί, λοιπόν, να προσπαθείτε σε τόνο λυρικό να μας συγκινήσετε για το ποιες σκέψεις κάνει τώρα ο  αποστάτης Αθηναγόρας, θα ήταν πολύ καλύτερα εσείς οι περιλειπόμενοι Οικουμενιστές εν τη Βασιλευούση και τω Σαμπεζύ να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας έναντι του Θεού, της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Θρόνου και της Ιστορίας.

Οσο για τον αποστάτη Αθηναγόρα, του οποίου "η ψυχή αυλίζεται στας αιωνίους αυλάς του Κυρίου", όπως ισχυρίζεστε, ή τέλος πάντων εκεί που βρίσκεται - ο οποίος εκαυχάτο δημόσια επειδή μετέδιδε τη Θεία Κοινωνία, όχι μόνον στους Παπικούς αλλά και στους Προτεστάντες και παρότρυνε όλους να κάνουν το ίδιο, αντί να διοργανώνετε συνέδρια για να τον τιμήσετε για τους κακόδοξους προσανατολισμούς του, καλύτερα κάντε αυτό που οφείλετε να κάνετε: Μνημόσυνα, προσευχή και φιλανθρωπίες για την ψυχή του.

No comments:

Post a Comment