Monday, June 3, 2013

ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ



ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Από τη Ρουμανία, ο π. Θεόδωρος Ζήσης, έκανε μια φοβερή καταγγελία για την Εκκλησία της Σερβίας στην οποία πρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή.

Είπε συγκεκριμένα ότι, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της έκδοσης του Διατάγματος της ανεξιθρησκείας των Μεδιολάνων, η Εκκλησία της Σερβίας εκλιπαρεί τον Πάπα να έρθει στους εορτασμούς για να συμπροσευχηθούν μαζί του οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες, από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, που θα λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Παρακαλούμε τον σεβαστό μας Γέροντα να επανέλθει και να στοιχειοθετήσει με συγκεκριμένα στοιχεία την φοβερή καταγγελία.

Αν υπάρχει αυτή η πρόθεση προσευχόμαστε ο Θεός να μην επιτρέψει την ταπείνωση της Εκκησίας Του σε αυτό το βαθμό, επειδή οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα συμμετάσχουν οπωσδήποτε στους εορτασμούς. 

Επομένως, αν παράλληλα θα παρεβρεθεί και ο Πάπας Φραγκίσκος, θα είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του Βατικανού θα συμπροσευχηθεί - σε προχωρημένο μάλιστα βαθμό - με εκπροσώπους όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μέχρι τώρα ήμουν με την εντύπωση ότι η Εκκλησία της Ρωσίας είχε αντιρρήσεις γι’ αυτή την συμπροσευχή. 

Τι συνέβηκε στο μεταξύ; Η Εκκλησία της Ρωσίας διαφοροποίησε τη θέση της ή η Εκκλησία της Σερβίας παραγνώρισε τις συστάσεις του Πατριαρχείου Μόσχας και προχωρεί ακάθεκτη στον οικουμενιστικό κατήφορο.

Θερμή μας παράκληση στο σεβαστό μας π. Θεόδωρο να μας ενημερώσει πληρέστερα για τα επερχόμενα.

No comments:

Post a Comment