Sunday, June 2, 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ



ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια της ανακαινισθείσας κοινοτικής αίθουσας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν.

Πρόκειται για ένα από τα Μετόχια της Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής, τέλεσε με τους άλλους ιερείς που συλλειτούργησαν μαζί του, τον αγιασμό και μίλησε κατάλληλα.

Επαίνεσε τους ιερείς π. Χαράλαμπο και π. Μελέτιο, τους επίτροπους του μετοχίου, οι οποίοι αφιλοκερδώς ανέλαβαν να επισκευάσουν και να ανακαινίσουν την αίθουσα, αλλά και τη φιλόπτωχο του Μετοχίου που τους συνέδραμε γενναιόδωρα.

Ο π. Ιερόθεος ανήγγειλε ότι πρόκειται να συνεχίσει ο εξωραισμός και η ανακαίνιση του ναού με την ανοικοδόμηση περιστύλιου στην είσοδο και με την ανέγερση οικίας για τη διαμονή του εφημέριου του Μετοχίου.

Ο π. Μελέτιος με πληροφόρησε επίσης ότι πρόκειται να αντικατασταθεί το τέμπλο και τα στασίδια με άλλα παραδοσιακά και ελπίζω ότι θα γίνει κατορθωτό να ολοκληρωθεί η αγιογράφηση του ναού.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω αυτό που μου έχει συνείδηση από καιρό. 

Στην Ομογένεια της Αμερικής υπάρχουν άνθρωποι θυσίας, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δώσουν χρήματα, χρόνο και κόπο για την προκοπή των κοινοτήτων τους.

Μου άρεσε ο ναός στο εσωτερικό του. Είναι μαζεμένος και κατανυκτικός και οι ψάλτες έψαλλαν κατανυκτικά και με εκκλησιαστικό ήθος.

No comments:

Post a Comment