Friday, February 1, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========
Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

"Στην εποχή μας, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, "αποϊεροποιείται η εικόνα του ανθρώπου και χάνει την αξία της, ευτελίζεται και γίνεται ένα εμπορεύσιμο αγαθό και κατ’ επέκταση εκμεταλλεύσιμο. Κι αυτό διότι επικρατεί η θεωρία ότι ο άλλος είναι η κόλασή μας, αυτός που τον ανταγωνιζόμαστε, ενώ καλούμαστε να θεωρούμε τον άλλο ως παράδεισο, χαρά, αγάπη.”

Σοφά λόγια από τα χείλη του Μακαριότατου!

Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι ιερό επειδή "εικών εστίν της αρρήτου δόξης Του, ει και στίγματα φέρει πταισμάτων."

Ελπίζουμε, λοιπόν, ας βάλει πρώτος σε εφαρμογή για να δώσει και στους υπόλοιπους το καλό παράδειγμα τον σεβασμό του προς την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου.

Τον αναμένουν κρίσιμες αποφάσεις που θα δείξουν αν ο ίδιος θα συνδράμει την προσπάθεια να μην αποιεροποιηθεί το ανθρώπινο πρόσωπο και να μη γίνει ο συνάνθρωπός μας κόλαση αλλά χαρά και ελπίδα Ανάστασης.

Ας δείξει, λοιπόν, την αγάπη του προς τους υποψηφίους των κενών Μητροπολιτικών Θρόνων και στο ποίμνιο που θα ποιμάνουν

Καταρχήν πρέπει να αποκλειστεί η προαγωγή του Σεβ. Θεόκλητου Κουμαριανού και του Αρχιμ. Μάξιμου Κάππα. 

Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της ψυχής τους και η εν Χριστώ αγάπη.

Να αποκλειστεί επίσης η επάνοδος του Σεβ. Μπεζενίτη στο επισκοπικό αξίωμα για να μη βαρύνει περισσότερο την ψυχή του.

Αυτό επίσης επιβάλλει ο νόμος της αγάπης.

Να ρίξει το βάρος του για την εκλογή του Θεοφιλέστατου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου ως νέου Μητροπολίτη Αργολίδος και να προσέξει ποιον θα προωθήσει στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας.

Ασφαλώς όχι τον Κουμαριανό ή τον Κάππο.

Οποιο θα στείλει ως νέο ποιμενάρχη της Κομοτηνής (Μητρόπολη Μαρωνείας) να είναι άνθρωπος με φόβο Θεού, πατριώτης, που να έχει αντοχές να τα βάλει και με τον Τούρκο υπερνομάρχη της Κομοτηνής και με τους Ιεχωβίτες που αλωνίζουν τη Θράκη και με όλους τους ανθέλληνες, Εκκλησιομάχους και Τουρκοπροσκυνημένους του Σύριζα, της Δημάρ και των Οικολόγων.

Αφού γνοιάζεστε για την διατήρηση της ιερότητας του προσώπου - όπως διατείνεστε Μακαριότατε - αρχίστε από τον σεβασμό προς τα πρόσωπα που πρέπει να αποκλειστούν για το καλό της ψυχής τους από την αρχιερωσύνη και την καθόλου ιερωσύνη και την εκλογή ανθρώπων με ιεροπρέπεια και εκκλησιαστικό φρόνημα που θα θυσιαστούν για το ποίμνιό τους στους κενούς Μητροπολιτικούς Θρόνους.

Last but not least φροντίστε να μη μείνετε αναπολόγητος εν Ημέρα Κρίσεως, Μακαριότατε, για την χρονίζουσα για τέσσερις περίπου δεκαετίες αδικία προς το πρόσωπο του Σεβ. Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.

Δεν κάνει!

No comments:

Post a Comment