Sunday, February 24, 2013

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ




ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Η άνετη εκλογή του κ. Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας (συγκέντρωσε το ψηλότερο - μετά τον Μακάριο -  ποσοστό σε προεδρικές εκλογές) πρέπει να σημάνει μια καινούργια μέρα για την Κύπρο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ
______________

Η Κύπρος βρίσκεται οικονομικά σε χειρότερη μοίρα από την επαύριο της β΄ εισβολής το 1974.!!!

Το τραπεζικό της σύστημα κατέρρευσε, αναμένεται να υπογραφτεί επαχθές μνημόνιο με δυσβάστακτους όρους, η ανεργία καλπάζει σε εξαιρετικά ψηλά ποσοστά, θα επιβληθούν δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα οι γύπες της αναβίωσης του νέου σχέδιου Ανάν, για να μας χορηγήσουν δάνεια και για να υπογράψουν το μνημόνιο, αναμένουν στη γωνία και θέλουν να επιβάλουν τους όρους τους στη λύση του Κυπριακού.

Το φυσικό αέριο της Κύπρου, που φάνηκε ότι θα άλλαζε δραματικά τα δεδομένα της λύσης του Κυπριακού, μόλις που θα κατορθώσει - αν κατορθώσει - να βοηθήσει την αποπληρωμή του χρέους και να συντείνει στην ανόρθωση της οικονομίας της Κύπρου.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
___________

Στο εσωτερικό μέτωπο η αντιπολίτευση - και από τα δύο άκρα - θα ενταθεί στο έπακρον.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τους λαικούς αγώνες του (εδώ γελάμε με την καρδιά μας) με μεγάλη ένταση. 

Στην αρχή φυσικά η αντιπολίτευση που θα ασκεί το ΑΚΕΛ θα προκαλεί θυμηδία, επειδή όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική του δικού τους προέδρου έφερε την οικονομία στα σημερινά χάλια. 

Προιόντος όμως του χρόνου, επειδή τα μέτρα θα είναι εξαιρετικά επώδυνα και η ύφεση θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, η αντιπολίτευση αυτή θα γίνει επικίνδυνη για τη νέα κυβέρνηση.

Οι αντίπεραν της όχθης - οι περί τον κ. Λιλλήκα - στη συντριπτική τους πλειοψηφία - είναι οι χειρότεροι άνθρωποι της Κύπρου, με εξαίρεση κάποιους ιδεολόγους των "Νέων Οριζόντων". 

Ούτε αρχές έχουν, ούτε αναστολές, ούτε όρια. Πρόκειται για αρριβίστες του χειρίστου είδους, οι οποίοι την ώρα που έπρεπε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον του τόπου, το μόνο που σκέφτονταν ήταν η δημιουργία νέου κόμματος. Οντως! Αυτό έλειπε από την Κύπρο! Ενα νέο κόμμα!

Η ΕΔΕΚ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
__________

Εκτός όμως από τους άθλιους - τι λέγω; τρισάθλιους - Λιλληκαίους, υπάρχουν ευτυχώς και οι ΕΔΕΚίτες, οι οποίοι - στη συντριπτική τους πλειοψηφία - είναι πατριώτες.

Γι' αυτό ελπίζω ότι θα ασκούν μεν αντιπολίτευση, αλλά αντιπολίτευση εποικοδομητική βασισμένη πάνω σε αρχές και μέσα σε πατριωτικά πλαίσια. 

Στην ίδια γραμμή αναμένουμε προπαντός τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας να καταστούν ο κατεξοχήν ανασταλτικός παράγοντας κάθε υποχώρησης στο Κυπριακό. 

Δώσαμε στους Τούρκους τα πάντα χωρίς να πάρουμε τίποτα. Αλίμονον αν η Εκκλησία συμπορευθεί με τους ηττοπαθείς στο δρόμο της υποδούλωσης στους προαιώνιους εχθρούς της πίστης και της πατρίδας μας.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
_________

Αντί να συζητούμε ανοησίες, δηλαδή τι θα έκανε ή τι δεν θα έκανε ένας ηγέτης που πέθανε πριν 40 σχεδόν χρόνια, πρέπει να δούμε κατάμματα τη σκληρή πραγματικότητα. 

Η επιδίωξη λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας μας έφερε το σχέδιο Ανάν και αν συνεχίσουμε τις συνομιλίες - σ’ αυτή τη βάση - θα μας φέρει - αργά ή γρήγορα - μπροστά σε ένα νέο σχέδιο Ανάν.

Νέα πολιτική πρέπει να υιοθετηθεί, η οποία θα αποσκοπεί στην απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.

Ούτε διχοτόμηση, ούτε ομοσπονδία, ούτε συνομοσπονδία, αλλά ενιαίο κράτος που θα λειτουργεί με βάση τις αρχές του Ευρωπαικού κεκτημένου.

Και πώς θα κατορθωθεί αυτό;

Με το μόνο τρόπο που οι σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους. Με το σπαθί και με το αίμα τους.!

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
__________

Αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος;

Προφανώς όχι! 

Εξ ου και οι επιφυλάξεις μας για την υποψηφιότητά του από την αρχή. Αν καλέσαμε έντονα τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ένα λόγο. 

Ολες οι άλλες προταθείσες υποψηφιότητες είτε δεν τραβούσαν, είτε ήταν κατά πολύ χειρότερες της υποψηφιότητας του κ. Αναστασιάδη. 

Παράλληλα είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Νεοκυπριακοί προσανατολισμοί του κ. Χριστόφια, δεν εκφράζουν το νέο Πρόεδρο, ούτε η αντιπαλότητά του προκατόχου του προς την Εκκλησία.

Ως Ελληνες της Κύπρου, που πονούμε για την πατρίδα μας, ευχόμαστε στο νέο Πρόεδρο κάθε επιτυχία στο εξαιρετικά δυσχερές έργο που αναλαμβάνει.

Ως χριστιανοί δεν δεσμευόμαστε και δεν φανατιζόμαστε με κόμματα και με πολιτικούς. 

Διαλέγουμε σε κάθε περίπτωση όχι τον άριστο - που εξ ορισμού δεν υπάρχει - αλλά τον λιγότερο κακό.

No comments:

Post a Comment