Thursday, February 28, 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΤ




Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΤ 

Του κ. Ανδρέα Κυριακού
===========

Στίς 12 Μαίου του 2012 στην πόλη των Πατρών κηδεύτηκε μια σπουδαία προσωπικότητα της πόλεως, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμπετ Χάσμαν, Ιορδανός την καταγωγήν. Στην κηδεία συνέρρευσε πληθός της τάξεως των 4000 ατόμων διότι ο μεταστάς ήταν πολύ αγαπητός στην πόλη. Γιατί καταπιανόμαστε με την υπόθεση αυτή; 

Υπάρχει λόγος; Θα τον ανακαλύψετε πιστεύω στην συνέχεια. Ας τον παρακολουθήσουμε στην πορεία του στον ελληνικό χώρο. Ο Ιορδανός φτάνει στην Ελλάδα με σκοπό να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί εκπονεί και τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1985 τον συναντάμε στην πόλη των Πατρών, όπου εγκαθίσταται μόνιμα. Από εσωτερική παρόρμηση σε ηλικία 57 ετών ο μουσουλμάνος Αμπετ αποφασίζει να εγκαταλείψει τη μάταιη θρησκεία του “προφήτη”, δηλαδή το Ισλάμ και βαπτίζεται κρυφά από το Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Θα μου πείτε γιατί; 

Δεν βρίσκεται στην Ιορδανία αλλά στην Ελλάδα. Ξεχνάτε πως η Χώρα έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του Ισλάμ, που διψάνε για αίμα και δεν τον έχουν για τίποτε να κατασφάξουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τον “Προφήτη”; 

Ετσι ο Αμπετ εγκαταλείπει ουσιαστικά “τους εν σκότει και σκια θανάτου καθημένους” και γίνεται ο δούλος του Θεού Αλέξανδρος. 

Διηγείται ο Μητροπολίτης Πατρών: - Μια μέρα με πλησίασε και μου ζήτησε να τον βαπτίσω. Διάλεξε το όνομα Αλέξανδρος και τον βάπτισα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στη συνέχεια ανέφερε ο επιχώριος επίσκοπος ότι τον πάντρεψε στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέου και ο γιος του βαπτίστηκε στην εκκλησία της Παναγίας της Παραλίας. 

Εύχεσθε να τόν αναπαύσει ο καλός Θεός “εν χώρα ζώντων και εν κόλποις Αβραάμ.” Εκεί δεν μπορουν να τον φτάσουν οι αιμοδιψείς οπαδοί του Αραβα “προφήτη”. Ακούς εκεί προφήτης χωρίς προφητείες! Σαν τις θάλασσες του Φεγγαριού.

No comments:

Post a Comment