Sunday, February 10, 2013

ΟΤΑΝ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ...




ΟΤΑΝ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========================

Γράφει ο “Νεωκόρος” της “Ρομφαίας”:

“Η εντολή του προϊσταμένου μου ήταν ρητή. "Στο εξής και για τους επόμενους έξι μήνες θα γυαλίζεις τα μανουάλια τόσο καλά, όπως γυαλίζει το άγαλμα του Θνήσκοντος Αχιλλέα στον κήπο του παλατιού της πριγκήπισσας Σίσσυ στην Κέρκυρα". 

Ήθελε να με τιμωρήσει που έχω το θράσος, έλεγε, να κρίνω και να επικρίνω τους πάντες και τα πάντα. Προχθές το απόγευμα τον είδα να έρχεται αλαφιασμένος. 

Κάτι κακό συνέβη, σκέφτηκα. Ήξερα πως είχε περάσει νωρίτερα από τον πεζόδρομο της Αγίας Φιλοθέης.

"Νεωκόρε μ' αυτά που γράφεις θα με κάψεις που να καείς" έλεγε και το μάτι του γυάλιζε. "Μέχρι κι ο οδηγός του Αρχιεπισκόπου με μεγάλη ικανοποίηση θα σε έβαζε κάτω από τις ρόδες του αρχιεπισκοπικού αυτοκινήτου" μου είπε και σχεδόν γρύλιζε από θυμό.

"Το καλυμμαύκι μου έπεσε από τα χέρια όταν με φώναξε ο Αρχιεπίσκοπος κοντά του" περιέγραψε τη σκηνή της συνάντησής του στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής.

"Και τι σου είπε βρε προϊστάμενε ο Μακαριώτατος; Αλήθειες δεν έλεγα;" τον ρώτησα. 

"Να πεις του νεωκόρου σου πως ακόμη έχω την ίδια άποψη με όσα έλεγα δεκατρία χρόνια πριν. Για να αλλάξει όμως ο τρόπος εκλογής των ιεραρχών πρέπει να αλλάξει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας. Αλλά να μην ξεχνάει πως όταν αλλάξει ο Καταστατικός Χάρτης μπορεί να αλλάξουν κι άλλα εκεί μέσα που δεν ξέρω πόσοι από αυτούς που του τα λένε τα θέλουν, όπως για παράδειγμα το όριο ηλικίας. Ας μου πουν ότι συμφωνούν και εγώ συναινώ αύριο κιόλας", μου μετέφερε τα λόγια του Αρχιεπισκόπου ο προϊστάμενος σχεδόν ψελλίζοντας από φόβο. 

"Εγώ θα τα γράφω προϊστάμενέ μου. Σκρίπτα μάνεντ που έλεγε κι ο καθηγητής των λατινικών στο εξατάξιο γυμνάσιο που μ' έστειλε η σχωρεμένη η γιαγια μου. Και στις Οινούσσες να με στείλεις εξορία, εγώ θα τα λέω έξω από τα δόντια!" του είπα με τόλμη.

Άφησα το μπρούσκο συγχισμένος κι έπιασα ξανά το βιβλίο του Lemacher Heinrich "Mουσική Μορφολογία" γιατί τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να διευρύνω τις γνώσεις μου στα της μουσικής παιδείας.

ΥΓ. Η περίπτωση του Μητροπολίτη Βρεσθένης μου θυμίζει το τέταρτο κεφάλαιο της Γένεσης. Εκεί που περιγράφεται η άδικη δολοφονία του Άβελ από τον Κάιν. Πληροφορούμαι πως ένας αδελφός του έχει κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας με δύο κάρτες sim. Άλλα λέει με τη μία και άλλα με την άλλη. 

Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ”

Καταρχήν σημειώνουμε ότι ο “Νεωκόρος” άρχισε να απειλεί σοβαρά τα κράσπεδα της μουσικολογίας και του "μπονβεβιρισμού".

Μέχρι το βιβλίο του Lemacher Heinrich "Mουσική Μορφολογία" άρχισε να μελετά για να εκπορθήσει τα οχυρά του κ. Ανδριόπουλου. 

Πίσω όμως από τα αστειάκια ο κ. “Νεωκόρος” στέλλει σαφέστατες απειλές προς όλους.

Καταρχήν προς όσους ζητούν να υπάρχει διαφάνεια στην εκλογή Μητροπολιτών.

Για να γίνει αυτό κατορθωτό, απεφάνθη ο Θεοφιλέστατος κ. “Νεωκόρος” και επιβεβαίωσε μετ’ ου πολύ και ο Μακαριότατος, χρειάζεται αλλαγή του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Oh Yeah?

Kαι πώς δεν το γνώριζε αυτό ο Μακαριότατος όταν ως Μητροπολίτης Θηβών έκανε γι’ αυτό το ζήτημα αντιπολίτευση στον αείμνηστο Χριστόδουλο; Ο ίδιος Καταστατικός Χάρτης που ίσχυε τότε ισχύει και τώρα.

Σωστά;

Αλλά δεν μένει μέχρις εδώ ο “καντηναλάφτης” μας. Αν γίνει αλλαγή του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, ισχυρίζεται, θα τεθεί θέμα ορίου ηλικίας των αρχιερέων.

Μπορούμε να μάθουμε γιατί;

Τι σχέση έχει η αλλαγή στον Καταστατικό Χάρτη που αφορά τη διαφάνεια της εκλογής επισκόπων με την αντικανονική θεσμοθέτηση ορίου ηλικίας των επισκόπων;

Μήπως ο Θεοφιλέστατος “Νεωκόρος” αντί να προσπαθεί να διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις για να εκπορθήσει τα οχυρά της μουσικολογίας και του "μπονβεβιρισμού", θα ήταν πολύ πιο σοφό - ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου - να αρχίσει να μελετά το “Πηδάλιο” για να μάθει ότι η θεσμοθέτηση ορίου ηλικίας είναι ανεπίτρεπτη διάταξη στον Καταστατικό Χάρτη μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Αλλά δεν μένει μέχρις εδώ με τις απειλές του.

Προχωρεί παρακάτω και απειλεί κάποιον επίσκοπο ότι εργάζεται, "όπως τον Κάιν εναντίον του Αβελ", μας πληροφορεί. 

Δηλαδή; 

Αν καταλάβαμε καλά αναφέρεται στον Σεβ. Χίου που απορρίπτει την υποψηφιότητα του Σεβ. Βρεσθένης Θεόκλητου (Κουμαριανού) για τη Μητρόπολη Μαρωνείας; 

Ο “Νεωκόρος” αναφέρει ότι γνωρίζει πόσες κάρτες τεχνολογίας sim χρησιμοποιεί ο “Κάιν” και το αναφέρει για να εκφοβίσει τον συγκεκριμένο επίσκοπο και να τον εξαναγκάσει να μη μιλά.

Από ότι βλέπετε τα αστειάκια αστειάκια. 

Μέχρι γυαλισμένο βλέπει το χορταριασμένο άγαλμα του θνήσκοντος Αχιλλέως στην Κέρκυρα, που είναι από μάρμαρο και όχι από μπρούντζο.!

Οι απειλές όμως πίσω από τα δήθεν αστεία σαφέστατες. 

No comments:

Post a Comment