Tuesday, February 19, 2013

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ



ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία" σχόλιο του Θεοφιλέστατου κ. “Νεωκόρου”:

“Δευτέρα σήμερα, και καθώς είμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτου Μαρωνείας, οι αγωνιώδεις πάτρωνες νεαρού υποψηφίου τηλεφωνούν σε  Αρχιερείς, ζητώντας την υποστήριξή τους, τονίζοντας, μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων τους ότι είναι και επιθυμία του Μακαριωτάτου.

Καλό θα ήταν, όμως, γι’ αυτούς να αγωνίζονται με τίμια όπλα και ειλικρίνεια και, κυρίως, να φροντίζουν να μην εκθέτουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο έναντι του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, στα μάτια σπουδαστών και φοιτητών της Μητροπόλεως αυτής, αλλά και στα μάτια των ιθυνόντων και του λαού του Θεού, που άκουσαν από το στόμα του Αρχιεπισκόπου, στις  συναντήσεις τους μαζί του, τη ρητή του διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εκφρασθεί υπέρ ουδενός και ότι εμπιστεύεται απολύτως την Ιεραρχία.

Και ένα ακόμη ερώτημα, που θα έπρεπε να απαντηθεί: Πώς μπορεί να ξέρει τί είναι καλύτερο για την περιοχή ο πάτρωνας που αν και δε ζεί εκεί, νομίζει ότι τα ξέρει όλα; 

Σύντομα περισσότερο παρασκήνιο....”

Παρόλον ότι μόνον εικασίες μπορεί να κάνει κάποιος σχετικά με το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεστε, Θεοφιλέστατε κ. “Νεωκόρε”, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.

Μπορεί να είστε βέβαιος ότι ουδείς απολύτως πιστεύει ότι ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος θα παραμείνει ουδέτερος στην εκλογή της Μητροπόλεως Μαρωνείας.

Ολοι γνωρίζουν ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν εκφράζεται ανοιχτά υπέρ του ευνοούμενου του - και ευνοούμενού σας -, είναι επειδή διαπιστώνει ότι υπάρχει σθεναρή αντίσταση εκ μέρους πολλών επισκόπων για την προώθηση της υποψηφιότητας του Σεβ. κ. Θεόκλητου Κουμαριανού.

Αν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ήθελε πραγματικά να είναι ουδέτερος δεν θα έδινε σε τρεις υποψηφίους την ευλογία του.!!!

Είναι φανερό ότι επειδή δεν είναι απολύτως βέβαιος ότι θα σας βγουν τα κουκιά, το παίζει ουδέτερος για να μείνει κατά το δυνατόν αλώβητο το κύρος του, αν παρά πάσαν ελπίδα, αποτύχει να εκλέξει στη Μητρόπολη Μαρωνείας τον δικό του.

Πράγμα λίαν απίθανον. 

Δυστυχώς για την Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment