Wednesday, February 20, 2013

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;



ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Γράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε χθες ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας, ο οποίος είναι υποψήφιος για την εκλογή στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση (δείτε αποκλειστική φώτο) φέρεται να είπε στον π. Μάξιμο να συνεχίσει να κάνει τον αγώνα του.

"Εγώ σε στηρίζω σαν πατέρας και θα σε βοηθήσω",  είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον π. Μάξιμο.

Επίσης μετά τις 9 το βράδυ έφτασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμονας, συνοδευόμενος από κληρικό της Μητροπόλεως του.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, όπως λένε οι πληροφορίες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εκλεγεί ο Πρωτοσύγκελλος του Αρχιμ. Παντελεήμονας Μουτάφης στην Μητρόπολη Κομοτηνής.

Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Ξάνθης, ότι δεν τάσσεται στο πλευρό κανενός υποψηφίου και εμπιστεύεται το σώμα της Ιεραρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος έχει αφήσει ανοιχτό το θέμα της εκλογής και δεν τάσσεται στο πλευρό κανενός.

Το τι θα ψηφίσει το ξέρει μόνο ο Θεός”.

Ερώτηση προς τον κ. Πολυγένη:

Είστε βέβαιος, κ. Πολυγένη, ότι ο ανθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων - τουτέστιν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παραμείνει ουδέτερος στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας; 

Είστε σίγουρος ότι δεν ξέρει κανείς παρά μόνον ο Θεός τι θα ψηφίσει ο Μακαριότατος;

Ή μήπως η καμαρίλα του Αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος - με πλήρη ευλογία και κάλυψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου - εργάζεται συντόνως και μεθοδικά για την εκλογή του Σεβ. Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητου Κουμαριανού;

Η χθεσινή επίσκεψη του Πανοσ. Αρχιμαδρίτη Μάξιμου Κάππα είναι άσχετη με το μελάνι που ρίχνει δεξιά και αριστερά η σουπιά της οδού Φιλοθέης για να θολώσει τις πραγματικές της προθέσεις;

Μήπως το σχέδιο Α του Αρχιεπισκόπου και της καμαρίλας του προβλέπει προώθηση του Σεβ. Βρεσθένης και σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι υπάρχει ανυπέρβλητη αντίρρηση από την Ιεραρχία θα προβάλουν ως εναλλακτική λύση τον π. Μάξιμο Κάππο;

Το σίγουρο είναι ότι ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππος - όπως και ο Σεβ. Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός - ΔΕΝ πρέπει να είναι υποψήφιοι στις αυριανές εκλογές.

“Μόνον ο Θεός ξέρει”, λέτε κ. Πολυγένη “τι θα ψηφίσει ο Αρχιεπίσκοπος”.

I do not know about that αδελφέ μου, αλλά δυσκολεύομαι αφάνταστα να πιστέψω ότι δεν ξέρει τουλάχιστον και ο διάβολος τι καταχθόνια σχέδια έχει στο μυαλό του “ο διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

No comments:

Post a Comment