Thursday, February 14, 2013

ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ




ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ την ακόλουθη δήλωση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου:

“Μια απουσία που προμηνύει νέα διακριτική παρουσία στην εκκλησιαστική ζωή διαφαίνεται στην αναγγελία της παραιτήσεώς της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενέδικτου 16ου. 

Τη μεγάλη έκπληξη από την ανακοίνωση ακολούθησε η έκφραση παγκοσμίου σεβασμού για ένα σπάνιο άνθρωπο και θρησκευτικό ηγέτη. 

Η ακλόνητη πίστη του στον Τριαδικό Θεό, η βαθυστόχαστη θεολογική σκέψη, η πολύπλευρη προσφορά του στην αναγγελία του Ευαγγελίου της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο σύγχρονο κόσμο, οι πρωτοβουλίες του για την διαχριστιανική προσέγγιση και το διαθρησκειακό διάλογο τον έχουν αναδείξει σε μια επιβλητική παγκόσμια προσωπικότητα. 

Με ειλικρινή ευχαριστία ενθυμούμεθα τις επανειλημμένες συναντήσεις, τις φιλάδελφες επιστολές, την αγάπη του για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το ενδιαφέρον του για την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. 

Ο διαπρεπής θεολόγος και γαλήνιος εκκλησιαστικός ηγέτης επιλέγοντας σε αυτή τη φάση του βίου του την «ησυχία» «ως συνεργόν και μητέρα της θείας αναβάσεως» (όπως δήλωνε ο Άγιος Γρηγόριος ο θεολόγος) θα συνεχίσει να  προσφέρει με την εύγλωττη σιωπή «μιας ζωής αφιερωμένης στην προσευχή» ένα ηχηρό μήνυμα για την τεράστια δημιουργική ενέργεια της προσευχής μέσα στον ταραγμένο κόσμο μας.”

Ατυχέστατες δηλώσεις και απολύτως ανακριβείς που εκθέτουν - και δικαίως - ανεπανόρθωτα, για μια ακόμη φορά, τον Μακαριότατο Αλβανίας ως Οικουμενιστή. 

Καταρχήν γιατί χρειαζόταν να κάνει δηλώσεις για το θέμα;

Yστερα τι την ήθελε την αναφορά στην ακλόνητη πίστη του Πάπα στoν Τριαδικό Θεό; 

Αυτή η υποτιθέμενη ακλόνητη πίστη του στον Τριαδικό Θεό πώς δεν τον οδήγησε να αποκηρύξει το Filioque;  

Οσο για “την πολύπλευρη προσφορά του στην αναγγελία του Ευαγγελίου της δικαιοσύνης”, στην οποία αναφέρεται ο Μακαριότατος Αλβανίας, "τι φω και τι λαλήσω;"

Μακαριότατε! Συνειδητοποιείτε ότι απευθύνετε αυτές τις γλοιώδεις κολακείες στον μέγα προστάτη των παιδόφιλων Φραγκοπαπάδων; 

Ποιος λόγος υπήρχε να κάνετε αναφορά στη “δικαιοσύνη” του κ. Βενέδικτου;

Ακόμη και αν (λέμε ΑΝ) υποτεθεί ότι ήταν αναγκαίο λόγω του εμπερίστατου της Εκκλησίας της Αλβανίας να κάνετε κάποια δήλωση για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄, δεν θα έπρεπε να περιοριστείτε σε λόγια τυπικά και αόριστα, για να μην προκαλέσετε τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του κόσμου και πάνω από όλα την ψυχή των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων των παιδεραστών Φραγκοπαπάδων;

Η κατακλείδα της ανακοίνωσής σας και η αναφορά σας στις πνευματικές αναβάσεις του αιρεσιάρχη της Ρώμης (με παραπομπή μάλιστα στον Αγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο!!!) είναι άκρως εξεζητημένη και κυριολεκτικά ανάρμοστη.

Το δουλειά έχει, Μακαριότατε, ο Θεόπτης Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος με τον αιρεσιάρχη Ράτσιγκερ και τις - όχι μόνον χριστιανικά, αλλά ακόμη και ποινικά - επιλήψιμες πρακτικές του;

Δυστυχώς Μακαριότατε Αλβανίας! 

Για μια ακόμη φορά εκτίθεσθε ως Οικουμενιστής, ενώ το οικουμενιστικό σας μητρώο είναι ήδη λίαν βεβαρυμένο με πλήθος οικουμενιστικών ασχημιών.

Και είναι κρίμα επειδή και στο χώρο της Ιεραποστολής έχετε στο ενεργητικό σας πολλές επιτυχίες, αλλά και θαυμαστό έργο επιτελείτε  στην Εκκλησία της Αλβανίας που δεν ερμηνεύεται απλά με ανθρώπινα κριτήρια. 

Δεν είναι κρίμα να αμαυρώνετε αυτή την τεράστια προσφορά με τις συνεχείς οικουμενιστικές σας εκτροπές;

No comments:

Post a Comment