Thursday, February 7, 2013

ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ




ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================== 

Διαβάσαμε στο "Offsite news":

“Σε απολογισμό της πενταετούς διακυβέρνησής του θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η συνέντευξη Τύπου, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα ΜΜΕ με έναν εκπρόσωπό τους, θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ 1 και θα είναι διάρκειας 70 λεπτών».

Αλλά διαβάσαμε στον ίδιο ιστοχώρο και το ακόλουθο εύγλωττο σχόλιο αναγνώστη:

“Ετοιμαστείτε για ακόμη μια φορά να ακούσετε από τη μία για την κυβέρνηση «που έφερε το φυσικό αέριο», που έκανε τόοοσα έργα και καλά σε αυτό τον τόπο και που άφησε εποχή (σίγουρα). 

Από την άλλη ετοιμαστείτε να ακούσετε για τη «συνομωσία ολόκληρου του σύμπαντος» εναντίον του προέδρου, για την αντιπολίτευση και τον τέως διοικητή που...φταίνε για όλα, (ακόμη και για την ανεργία και τις απολύσεις), για τους αγώνες της εργατιάς τους οποίους θα στηρίξει (τώρα που θα φύγει απο την εξουσία). 

Ετοιμαστείτε, επίσης, να ΜΗΝ ακούσετε τίποτα για το Μαρί, ένα συγγνώμη δηλαδή. 

Φήμες ότι θα έχουμε και κλάματα, δεν επιβεβαιώνονται. Για να προκύψουν κλάματα χρειάζεται κομματικό ακροατήριο να «πισκαλιά»...”

Δεν έχω να προσθέσω λέξη στα όσα ευστοχότατα και κεντημένα με γλαφυρή και οξυνούστατη ειρωνεία αναφέρει ο σχολιαστής.

Μιλά κανείς, κ. Πρόεδρε, όταν έχει να πει “σιωπής τι κρείσσον.” 

Τι τον θελεις τον απολογισμό, κ. Χριστόφια μας; 

Υπάρχει Κύπριος - οποιουδήποτε κομματικού χώρου - που δεν ένιωσε στο πετσί του για πέντε χρόνια την κραυγαλέα αποτυχία σου σε όλους τους τομείς;

No comments:

Post a Comment