Saturday, February 16, 2013

ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ




ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου:

- "...ἐκφράζοντας καί τό Ὀρθόδοξο φρόνημα τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ πού ποιμαίνω, τῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως, εὐχόμαστε ἀπό καρδίας στόν παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτον ΙΣΤ´ νά τόν φωτίσει ὁ Θεός νά γνωρίσει τήν ἀλήθεια, ἡ ὁποία εἶναι ΜΟΝΟ στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία...". 

Η απορία είναι αυτόματη: Ο λαός της Δημητσάνας, Μεγαλόπολης και λοιπών χωρίων και ορέων εξουσιοδότησε τον Σεβ. Γόρτυνος Ιερεμία στο...φαιδρό - ας με συγχωρήσει ο Σεβασμιώτατος - κείμενό του για την παραίτηση του Πάπα, να καλέσει τον Ποντίφικα στην Ορθοδοξία; Προσωπικώς νομίζω ότι δεκάρα τσακιστή δεν δίνει το ποίμνιο του Σεβασμιωτάτου για τον Πάπα και το Βατικανό. Άλλα προβλήματα έχει στα οποία θα ήταν καλό να εγκύψει πιο ουσιαστικά ο Σεβ. Γόρτυνος και να αφήσει τον Πάπα Βενέδικτο απερίσπαστο να συνεχίσει να απολαμβάνει την..αίρεσή του.”

Μάλιστα! 

Οσο γερνούμε εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας!

Ισχυρίζεστε ότι είναι φαιδρό, κ. Ανδριόπουλε, ένας ορθόδοξος ιεράρχης να προσεύχεται για να φωτίσει ο Θεός ένα αιρεσιάρχη να μετανοήσει και να βαπτιστεί για να γίνει Ορθόδοξος;!!!

Και το μη φαιδρό σε τι συνίσταται, κ. Ανδριόπουλε;

Να συμπροσεύχεται μαζί του λες και είναι κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας; 

Να ασπάζεται τη χαριτόβρυτο δεξιά του; 

Να του απευθύνει την προσφώνηση “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”; 

Να τον αποκαλεί “επίσκοπο της αδελφής πρεσβυτέρας Εκκλησίας της παλαιάς Ρώμης”; 

Να στέλλει και να δέχεται αντιπροσωπείες από το Βατικανό στη Θρονική Εορτή του Αποστόλου Ανδρέα και του Αποστόλου Πέτρου αντίστοιχα;
Να μιλά για “δύο πνεύμονες” και “δύο αδελφές” Εκκλησίες; 

Να υπογράφει τη συμφωνία του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ και τα κοινά κείμενα Ορθοδόξων και Παπικών της Ραβέννας και του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε;

Διερωτάται επίσης ο κ. Ανδριόπουλος ποιος εξουσιοδότησε τον Σεβασμιότατο Γόρτυνος κ. Ιερεμία να εκφράζει ευχές εκ μέρους του ποιμνίου του.!!!

Αλλά ο Σεβ. Γόρτυνος δεν είναι ο κυρίαρχος επίσκοπος της εν λόγω Μητροπόλεως;

Σύμφωνα με ποια λογική δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει τα συναισθήματα και τα πιστεύω του ποιμνίου του;

Οχι μόνον αυτό! 

Ο Σεβ. Γόρτυνος δεν ανήκει στους ιεράρχες που αφήνουν ακατήχητο το λαό του Θεού. 

Για χρόνια τώρα κάνει κατήχηση του ποιμνίου του σε όλα τα θέματα της πίστεως και συντάσσει λίαν εμπεριστατωμένες εγκυκλίους, που παράγει η απολύτως επαρκής θεολογικά πέννα του και διαφωτίζει το ποίμνιό του για τις αιρέσεις, τον Οικουμενισμό, το ορθόδοξο δόγμα, τη λατρεία της Εκκλησίας κτλ.. 

Είναι αμφίβολο αν στην Ορθοδοξία ολόκληρη υπάρχει αρχιερέας, ο οποίος δείχνει τόσο μεγάλη έγνοια να ευαισθητοποιήσει το ποίμνιό του για θέματα πίστεως και για τις παντοειδείς αιρέσεις, τον Οικουμενισμό κτλ., όσο ο Αγιος Γόρτυνος.

Επομένως μάλιστα, κ. Ανδριόπουλε!

Ο Σεβ. Γόρτυνος δικαιούται να ομιλεί εκ μέρους του ποιμνίου του επειδή δεν ανήκει στους αργόσχολους επισκόπους που γυρίζουν δεξιά - αριστερά στις πολυαρχιερατικές φιέστες για να διασύρουν το επισκοπικό αξίωμα, αλλά ζει και εργάζεται στη Μητρόπολή του αθόρυβα και αποτελεσματικά και κατηχεί συστηματικά το λαό του Θεού να αποκτήσει ορθόδοξη αυτοσυνειδησία.

No comments:

Post a Comment