Thursday, June 2, 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΗΓΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΛΛΑ ΠΗΓΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Τι να πει κανείς; Να εκφράσει την αηδία ή την αγανάκτησή του; Δεν υπάρχει χώρα του κόσμου που να μην κακοποίησαν κατά συρροήν οι φραγκοπαπάδες του Παπισμού σεξουαλικά παιδάκια.


Και αυτό, όχι επειδή κάποιοι ή έστω πολλοί φραγκοπαπάδες, έτυχε να είναι παιδόφιλοι, αλλά επειδή το Βατικανό επί δεκαετίες - για να ακριβολογούμε για αιώνες τώρα - όχι μόνον δεν τιμωρεί, αλλά και κουκουλώνει τα εγκλήματα κατά των παιδκών ψυχών των παιδόφιλων φραγκοπαπάδων. Αντί να τους καθαιρέσει τους μεταθέτει από ενορία σε ενορία ή από πόλη σε πόλη ή - όχι σπάνια - από ήπειρο σε ήπειρο, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το “Θεάρεστο” έργο τους.!!!


Μέχρι σήμερα μάλιστα ακολουθεί την ίδια τακτική. Οταν αποκαλυφθούν και δημοσιοποιηθούν οι βδελυκτές ενέργειές τους, αντί να καθαιρέσει τους παιδόφιλους φραγκοπαπάδες, τους στέλλει σε ψυχολόγους!!!


Κατά τα άλλα εμείς συζητούμε αν το Βατικανό είναι Εκκλησία!!! Οχι πηγή σκανδάλου και αιτία δυσφήμησης του Ευαγγελίου!!! Και τον επικεφαλής της συμμορίας αυτού του εγκλήματος κατά των παιδικών ψυχών “τον επίσκοπο της πρεσβυτέρας “αδελφής Εκκλησίας” της Ρώμης”, όπως ατυχέστατα τον χαρακτηρίζει ο Παναγιότατος και άλλοι οικουμενιστές, τον υποδεχόμαστε με λειτοργικούς ασπασμούς και με ωμοφόρια και τον στήνουμε σε θρόνους δεσποτικούς και όχι σπάνια αρχιερείς μας δέχονται την “ευλογία” (γράφε “αλογία” του)!!!


Πού την βρήκε την ιερωσύνη δεν κατάλαβα για να μπορεί να ευλογεί.! Ο τελευταίος Πάπας που είχε κανονική ιερωσύνη έζησε πριν χίλια περίπου χρόνια.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΗΝΥΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

=============


Δεκάδες Βέλγοι, που καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, ανακοινώνουν ότι στρέφονται δικαστικά κατά της Αγίας Έδρας και του ίδιου του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'. Η ομάδα των θυμάτων προσέφυγε σε βελγικό αστικό δικαστήριο, κατηγορώντας την Αγία Έδρα και τη Βελγική Εκκλησία ότι έκλεισαν τα μάτια μπροστά στα εγκλήματα ιερέων.


Οι περίπου 80 ενάγοντες προσφεύγουν εναντίον του Βατικανού, «της κεντρικής διοίκησης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της ενσάρκωσης του παπισμού», όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ένας εκ των συνηγόρων τους, ο Βάλτερ βαν Στέενμπριγκε.


Ο ίδιος προσέθεσε πως «ο Πάπας είναι αυτός που διορίζει τους επισκόπους και έχει εξουσία πάνω τους, γεγονός που τον καθιστά υπεύθυνο για τα όποια λάθη τους».


Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει στο πρωτοδικείο της Γάνδης, το οποίο το Σεπτέμβριο θα συντάξει χρονοδιάγραμμα για τις ακροάσεις, ενώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Στέενμπριγκε, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια.


Πάντως, οι επίσκοποι και οι ηγούμενοι των θρησκευτικών ταγμάτων της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου δεσμεύτηκαν, με ανακοίνωσή τους, να αποζημιώσουν οικονομικά τα θύματα των παιδόφιλων ιερέων, έχοντας, όπως τόνισαν, επίγνωση της ηθικής τους ευθύνης.



ΠΗΓΕΣ:


Φιλελεύθερος,


ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

1 comment:

  1. Νομίζω ότι το σκίτσο, που υπάρχει πάνω από το άρθρο τα λέγει όλα. Τα σχόλια περισσεύουν!

    ReplyDelete